Termeni si conditii

Descrierea termenilor

Termenii "Regulament", "Acord", "Contract", "Termeni şi condiţii" sunt folosiţi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.
Termenul "utilizator" este folosit pentru toate persoanele fizice şi/sau juridice care accesează site-ul, indiferent de motivul pentru care o fac.
Pe parcursul prezentului regulament de utilizare, site-ul socio-culinar Cuby, gazduit de domeniul www.cuby.ro va fi numit cu termenul Cuby.ro.

 1. Acceptarea regulamentului

  Serviciile Cuby.ro sunt furnizate numai persoanelor care sunt de acord în totalitate cu termenii şi condiţiile expuse în prezentul regulament.

  Termenii şi condiţiile acestor servicii pot fi schimbaţi în orice moment de către Cuby.ro, fără notificarea prealabilă a utilizatorilor. Termenii şi condiţiile în vigoare sunt cei afisaţi pe site-ul Cuby.ro. În cazul în care nu este de acord cu regulamentul de utilizare, utilizatorul trebuie să înceteze imediat folosirea serviciilor oferite prin Cuby.ro.

  Cuby.ro îşi rezervă dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care încalcă regulamentul de utilizare sau legislatia în vigoare. De asemenea, Cuby.ro îşi rezervă şi dreptul de a îndepărta informaţiile abuzive sau ilegale publicate pe site de către utilizatori.

 2. Descrierea serviciilor

  Cuby.ro este un site culinar de socializare, cu continut generat de utilizatori. Scopul permis pentru utilizarea acestui site este adaugarea de informatii de natura culinara de catre orice utilizator care-si deschide un cont pe www.cuby.ro.

  Toate serviciile oferite prin intermediul site-ului sunt subiectul acestui acord de utilizare. Siteul şi serviciile pot conţine şi publicitate sub toate formele posibile şi legale (bannere, casete, pagini de prezentare, inserturi publicitare în buletine electronice etc), deoarece publicitatea este necesara pentru finanţarea serviciilor gratuite.

  Orice utilizare in alte scopuri decat acesta nu este permisa. Cuby.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei de comunicare a utilizatorilor cu acesta.

  Pentru a utiliza oricare dintre serviciile Cuby.ro, utilizatorul trebuie să dispună de echipamentele necesare (computer personal, echipamente de conectare etc), de o conexiune la reteaua Internet, precum şi de servicii puse la dispoziţie de un furnizor de Internet (ISP). Costurile aferente conectării şi utilizării conexiunii, precum şi răspunderea pentru folosirea serviciilor de reţea revin în totalitate fiecărui utilizator în parte. Cuby.ro nu îşi asumă nicio răspundere în cazul în care anumite informaţii sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, şterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, Cuby.ro nu îşi asumă nicio răspundere pentru consecinţele care pot apărea datorită întârzierii, pierderii sau inexactităţii infomaţiilor publicate sau existente pe site. Ca utilizator, dvs. veţi folosi informaţiile furnizate de Cuby.ro pe propria dvs. răspundere, iar în cazul unei daune generata de utilizarea serviciilor sau informaţiilor furnizate Cuby.ro. acceptaţi că nu veţi da în judecată compania.

 3. Obligaţii la înregistrare

  Utilizatorul are obligaţia de a furniza informaţii reale şi complete despre persoana sa atunci când completează formularul de înregistrare pe site, la crearea unui cont de membru pe site şi la accesarea serviciilor. Exceptie de la aceasta regula este numele de utilizator, care este intentionat sa fie un pseudonim si ramane la alegerea utilizatorului daca va introduce numele sau real sau nu. În cazul în care există suspiciunea că aceste informaţii nu sunt reale, Cuby.ro îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorului respectiv la serviciile de pe site. Restricţionarea accesului poate însemna ştergerea contului şi a tuturor informaţiilor pe care acesta le conţine, ştergerea opţiunilor definite şi înterzicerea accesului la toate serviciile.

  De asemenea, utilizatorul îşi asumă întreaga răspundere civilă şi penală pentru informaţiile pe care le transmite sau le publica pe site. Cuby.ro nu are şi nu poate avea nicio responsabilitate juridica faţă de informaţiile publicate sau transmise pe Internet de utilizatorii siteului.

 4. Contul de membru, parola şi securitatea datelor

  Utilizatorul este în întregime responsabil pentru păstrarea confidenţialităţii asupra adresei de e-mail şi a parolei asociate. De asemenea, utilizatorul este în întregime responsabil de toate activităţile şi informaţiile care sunt transmise din contul care i-a fost alocat. În cazul accesării neautorizate a contului de către terţe persoane, din orice motive, Cuby.ro nu îşi asumă nicio responsabilitate faţă de eventualele consecinţe.

  Utilizatorul trebuie să anunţe administratorii Cuby.ro de îndată ce a constatat sau suspectat o utilizare neautorizată a contului său. Cuby.ro a luat toate măsurile care le stau la dispoziţie pentru a asigura securitatea portalului şi a informaţiilor de pe acesta. Totuşi, securitatea portalului nu poate fi garantată, motiv pentru care Cuby.ro nu îşi asumă nicio responsabilitate în acest sens.

  Daca utilizatorul foloseste optiunea "Sterge cont" intelege ca prin aceasta actiune toate informatiile sale personale vor fi sterse definitiv de pe site si de pe toate serverele Cuby.ro fara posibilitatea de a fi recuperate. De asemenea, intelege ca unele materiale publicate de acesta nu vor putea fi sterse.

 5. Obligaţiile utilizatorului si reguli de utilizare

  Utilizatorul este responsabil de propriile acţiuni precum şi de consecinţele pe care acestea le pot avea, în urma publicării materialelor pe care le încarcă şi punerii la dispoziţie în mod public pe contul oferit de Cuby.ro.

  Daca se considera ca orice material pus pe site, postat de catre utilizatori, violeaza drepturile de autor sau orice alte drepturi, raspunderea revine in intregime autorilor acestora.

  Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. Cuby.ro nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

  Administratorii Cuby.ro au dreptul sa modifice, sa stearga sau proceda in orice alt fel asupra materialelor publicate de utilizatori.

  Utilizatorul se obligă:

  1. să nu încarce, posteze, difuzeze sau sa transmită orice conţinut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau de difuzare în orice condiţii, sub orice sistem juridic, românesc sau străin sau determinate de relaţii contractuale sau de încredere cum sunt informaţiile confidenţiale, cele aflate sub incidenţa drepturilor intelectuale, aflate sau dezvăluite ca parte a relaţiilor de serviciu sau aflate sub incidenţa acordurilor de confidenţialitate. Utilizatorul isi asuma responsabilitatea pentru eventualele drepturi de autor cu privire la conţinutul publicat.

  2. să nu publice material cu drept de autor, dacă nu este el însuşi autorul sau dacă nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;

  3. să nu publice materiale obscene, defaimatoare, de ameninţare sau răuvoitoare faţă de un alt utilizator, persoană fizică sau juridică;

  4. să nu publice conţinut explicit sexual sau având conotaţie sexuală;

  5. să nu publice materiale care conţin viruşi, viermi, cai troieni sau orice alte programe informatice cu intenţia de a altera, distruge sau afecta în orice mod informaţiile sau sistemele informatice;

  6. să nu promoveze sau furnizeze informaţii care să încurajeze încălcarea legislaţiei sau a bunelor moravuri;

  7. sa nu publice materiale cu caracter vadit publicitar;

  Nu se accepta nicio forma de limbaj trivial. Cuby.ro isi rezerva dreptul de a sterge orice material care contine astfel de termeni si poate eventual sa ii suspende pe cel (cei) implicati in folosirea vulgaritatilor pe site.

  Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. De asemenea, utilizatorii isi pierd orice drepturi pe care le-au avut ca membri ai comunitatii www.cuby.ro.

  Cuby.ro va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

  Prin introducerea unui material în orice segment public sau privat de pe site, îi garantaţi Cuby.ro dreptul continuu, irevocabil (incluzand drepturile morale) şi licenţa de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica în public conţinutul (în întregime sau parţial), la scara internaţională sau de a-l incorpora în alte lucrări de orice formă, în mass-media sau în tehnologia cunoscută sau care urmează să se dezvolte în viitor. De asemenea, permiteţi oricărei persoane să acceseze, să vizualizeze, să stocheze sau să reproducă asemenea materiale în scopuri personale. Supus celor menţionate înainte, posesorului unui astfel de material publicat pe site îşi menţine orice drepturi care ar putea deriva de aici. Cuby.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru opiniile si recenzile utilizatorilor postate pe acest site.

  Utilizatorul nu are dreptul sa ceara stergerea in totalitate a materialelor postate de el pe site, acest lucru ramanand numai la latitudinea administratorilor Cuby.ro

  Utilizatorul intelege ca la stergerea contului de pe Cuby.ro, actiune initiata de utilizator folosind optiunea "Sterge cont", unele materiale publicate de acesta nu vor putea fi sterse.

 6. Disponibilitate

  Cuby.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.

  Cuby.ro nu este raspunzator fata de utilizator, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

  Cuby.ro poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

 7. Obligaţiile şi răspunderea Cuby.ro

  Site-ul şi serviciile asociate sunt disponibile având aspectul, structura şi conţinutul decise de Cuby.ro. Utilizatorii pot face sugestii pentru ameliorarea site-ului şi a serviciilor, dar Cuby.ro nu se obligă să ţină cont de aceste sugestii.

  Cuby.ro nu îşi asumă nicio răspundere în cazul în care anumite informaţii sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, şterse sau nu pot fi stocate pe servere din orice motive. De asemenea, Cuby.ro nu îşi asumă nicio răspundere pentru consecinţele care pot apărea din cauza întârzierii, pierderii sau inexactităţii informaţiilor publicate sau existente pe portal sau pe alte site-uri aflate în proprietate.

  Utilizatorii vor folosi informaţiile existente pe portal pe propria răspundere, iar Cuby.ro nu poate fi făcut răspunzător de daune cauzate de folosirea sau nefolosirea de către utilizator a informaţiilor de pe site.

  Cuby.ro nu garantează credibilitatea, acurateţea sau caracterul complet al informaţiilor publicate de către utilizatori şi nu girează în niciun fel părerile exprimate de către utilizatori.

  Cuby.ro nu isi asuma nicio responsabilitate în cazul în care serviciile nu pot fi accesate de către utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

  Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificilă, Cuby.ro nu confirmă faptul că fiecare utilizator este ceea ce pretinde a fi. În eventualitatea unei dispute între utilizatori, Cuby.ro este absolvit de orice răspundere sau despăgubire directă sau indirectă, de orice fel şi de orice natură, cunoscută sau necunoscută, suspectată sau nu, dezvăluita sau nu, ivită în vreun mod care are legatură cu disputele.

  Deoarece informaţiile publicate de către utilizatori pe portal pot conţine inexactităţi sau erori, Cuby.ro nu are obligaţia legala de a verifica aceste informaţii. De asemenea, Cuby.ro nu garantează veridicitatea, exactitatea, buna credinţa ori caracterul complet ale acestor informaţii.

  Cuby.ro îşi rezervă dreptul de a modifica sistemul Cuby.ro fără notificarea prealabilă a utilizatorilor acestuia.

  Cuby.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor despre calitatea diverselor servicii, produse, şi/sau orice alte aprecieri postate pe acest site, în legatură cu diverse entităţi cu sau fără personalitate juridică, ce desfăşoară aceste activităţi, în masura în care postările utilizatorilor nu se află în vreuna din situaţiile stipulate la Obligaţiile utilizatorului si reguli de utilizare.

  Cuby.ro nu ofera garantie ca:
  - serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori
  - informatiile vor implini toate cerintele utilizatorilor
  - orice eroare de program va fi corectata.

 8. Drepturi de proprietate intelectuală

  Cuby.ro autorizează utilizatorii să vizualizeze şi să descarce materiale de pe site doar în scopuri personale şi pentru uz necomercial. Conţinutul site-ului, textele, grafica, imaginile, software-ul precum şi alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor.

  Compilaţia (adică adunarea şi rearanjarea) conţinutului site-ului este dreptul exclusiv al Cuby.ro, drept protejat de legile în vigoare. Folosirea neautorizată a materialelor reprezintă o încălcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Utilizatorii nu au permisiunea de a vinde sau modifica materialele, de a le expune public, a le distribui sau a le folosi în orice alt mod, în scopuri publice sau comerciale.

  Atat retetele cat si continutul publicat de catre utilizatori pe siteul www.cuby.ro poate fi folosit in scopuri editoriale in folosul siteului www.cuby.ro. Utilizatorii care posteaza continut text, fotografii si/sau materiale video pe site-ul www.cuby.ro sub forma unor retete culinare, comentarii si/sau articole sau recenzii acorda Cuby.ro un drept de licenta neexclusiva gratuita pe termen nedeterminat. Cu privire la aceste materiale, administratorii Cuby.ro putand sa le foloseasca in mediul online sau print/offline, cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor (citarea autorului). Aceasta licenta neexclusiva poate fi transferata de Cuby.ro tertilor in aceleasi conditii.

  Relaţia cu firmele care fac publicitate pe site-urile administrate

  Corespondenţa, afacerile sau participarea la promoţii ale companiilor de publicitate postate pe site, inclusiv plaţi sau livrări ale unor bunuri sau servicii şi orice alte condiţii, termene, garanţii sau reprezentări asociate cu astfel de relaţii sunt numai în responsabilitatea utilizatorului şi a entităţilor care furnizează respectivele bunuri sau servicii.

  Cuby.ro nu este răspunzător şi nu va fi tras la răspundere pentru nicio pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relaţii sau rezultat din prezenţa unor astfel de companii în cadrul campaniilor publicitare ale site-urilor administrate. Prin agrearea termenilor prezentului regulament acordaţi dreptul administratorului de a vă trimite periodic email-uri cu informaţii sau oferte speciale.

  Pentru includerea continutului în zonele accesibile publicului în cadrul siteului Cuby.ro, utilizatorii acordă Cuby.ro următoarea licență de folosinta "royalty-free", non-exclusiva, care se referă la dreptul de a utiliza continutul produs de utilizatori, protejat de drepturi de autor sau proprietate intelectuală, fără a fi nevoie de a plăti drepturi de autor: licenta de a utiliza, distribui, reproduce, modifica, adapta și afișa public, integul conținut produs de acestia, pe Cuby.ro , în scopul asigurării și promovării activitatilor sustinute de Cuby.ro, la care un astfel de conținut a fost prezentat sau pus la dispoziție.

  Această licență are valabilitatea pe întreaga perioadă în care utilizatorii aleg să continue să includă astfel de conținut pe platforma Cuby.ro, şi va înceta în momentul în care utilizatorii elimină, sau Cuby.ro elimină, conținutul respectiv din cadrul platformei Cuby.ro.

  Notificare pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuală

  O notificare pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala se poate trimite la adresa de email support@cuby.ro si trebuie sa contina urmatoarele informatii fara de care Cuby.ro nu va putea actiona:

  1. Informatii de contact. (o adresa de email sau un numar de telefon)

  2. O descriere detaliata si completa a materialului care incalca drepturile.

  3. O adresa web spre materialul care incalca acest drept.

  4. Afirmarea si aprobarea urmatoarei afirmatii "Informațiile din această notificare sunt corecte și jur, sub sancțiunea sperjurului, că sunt proprietarul drepturilor de autor sau sunt autorizat să acționez în numele proprietarului asupra unui drept exclusiv despre care se presupune că a fost încălcat."

  5. Semnatura fizica sau electronica, sau numele complet la finalulul notificarii.

 9. Încheierea acordului

  Nerespectarea condiţiile menţionate mai sus poate duce la suspendarea contului, blocarea ip-ului sau suportarea consecintelor legilor romanesti in vigoare.

Cuby.ro isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site.