Retete culinare

Cele mai apreciate si delicioase retete culinare postate de comunitatea gastronomilor cuby.ro care includ aperitive, mancaruri cu carne, supe si ciorbe, salate, deserturi, bauturi, conserve si muraturi, vegetariene, de post. Articole culinare informative si interesante despre arta culinara si o colectie de meniuri culinare delicioase ce contin retete culinare pentru orice ocazie sau sarbatoare.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 366 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 497 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 1.0k afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Top Utilizatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 2.4k afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 2.4k afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste
RETETA

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste

Reteta postata de Mary · 175 afisari
Placintele romanesti cu varza
RETETA

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary · 182 afisari
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere
RETETA

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 289 afisari
Mai multe retete

Ultimele retete castigatoare

CORNURI CU ŞUNCĂ ŞI CU CAŞCAVAL
RETETA ZILEI  |  21 Septembrie

CORNURI CU ŞUNCĂ ŞI CU CAŞCAVAL

Creata de Silvia · 269 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 196 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 315 afisari
Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste

Reteta postata de Mary  · 
Mary   Supe si Ciorbe   175 afisari
Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste

Incepem sa preparam supa baza de peste: in uleiul incins calim zarzavaturile date pe razatoare. Cand ceapa e moale se adauga 6 cani de apa, piperul, dafinul, cimbrul si putina sare. Se aseaza pestele curatat in supa. Se fierbe timp de 30 minute la foc mediu.Se strecoara supa-baza, presand cu dosu...

Placintele romanesti cu varza

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary  · 
Mary   Aperitive si Gustari   182 afisari
Placintele romanesti cu varza

Varza se taie fideluta cat mai fina (cu un cutit sau folosind o razatoare de genul acesta). Taiati doar partea de frunze din varza, evitati partile tari ale cotorului. Pentru aceasta reteta este suficienta 1/2 varza mica. Se da morcovul pe razatoarea mica.Se presara varza cu 1 lingurita sare si s...

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   292 afisari
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Se bate oul bine impreuna cu zaharul, folosind telul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga sarea si untul topit.Marul se curata de cotor folosind instrumentul acesta. Se curata apoi de coaja si se taie rondele subtiri. Am folosit razatoarea de aici ...

Harissa marocana- Pasta de ardei iute cu rozmarin

Harissa marocana- Pasta de ardei iute cu rozmarin

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Sosuri   174 afisari
Harissa marocana- Pasta de ardei iute cu rozmarin

Se curata ardeii iuti de seminte si cotoare. Folositi pentru aceasta operatie manusi, altfel ardeii va vor arde pielea.Se pun ardeii curatati in apa fierbinte pentru 30 minute -1 ora, sa se inmoaie.Se striveste usturoiul cu un pic de sare pana devine pasta.Coriandrul si chimenul se prajeste intr-...

Gem de ardei iute - provocare pentru gospodine

Gem de ardei iute - provocare pentru gospodine

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Sosuri   162 afisari
Gem de ardei iute - provocare pentru gospodine

Ardeii se curata de seminte si cotoare si se taie felii. Se pun la fiert cu otetul, la foc mic. Se amesteca cand si cand, mai ales la inceput, pana-si lasa sucul. Fierbeti ardeii cam 20 minute, cu capac, amestecand cand si cand, pana sunt moi.Se racoresc un pic si se maruntesc in blender (sau se ...

Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   140 afisari
Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Se pun ouale, galbenusurile, zaharul, coaja si sucul de lamaie intr-un vas pe abur. Se bat cu telul (manual, sau puteti folosi mixerul cu tel para), la inceput mai rar, apoi constant cand incepe sa prinda volum, pana obtineti o crema care curge in valuri groase de pe tel, ca o lava (dureaza cca 2...

Finete de sarbatori - Parfait cu nuca si prune

Finete de sarbatori - Parfait cu nuca si prune

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   159 afisari
Finete de sarbatori - Parfait cu nuca si prune

Se pune oul, galbenusurile, zaharul, romul si sucul de lamaie intr-un vas pe abur. Se bat cu telul (manual, sau puteti folosi mixerul cu tel para), la inceput mai rar, apoi constant cand incepe sa prinda volum, pana obtineti o crema care curge in valuri groase de pe tel, ca o lava (dureaza cca 20...

Lintea -ideala pentru Supa crema cu lamaie si porumb

Lintea -ideala pentru Supa crema cu lamaie si porumb

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Supe si Ciorbe   145 afisari
Lintea -ideala pentru Supa crema cu lamaie si porumb

in uleiul incins se adauga ceapa tocata cubulete marunte si morcovii taiati felii subtiri. Se soteaza pana ceapa se inmoaie, cam 5 minute, fara sa o lasati sa se rumeneasca.Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.Se adauga curry si porumbul si se amesteca bine. Se adauga lintea (spa...

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Reteta postata de Mary  · 
Mary   Deserturi   176 afisari
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Dovleacul se taie bucati de aprox. 3-5 cm. Trebuie sa aveti 1 kg de pulpa taiata, pentru asta va ajung cam 2 felii dintr-un dovleac mai mare.Se pun bucatile de dovleac intr-o oala si se acopera cu zahar. Se pune capacul si se lasa sa stea la frigider pana a doua zi, amestecand de 2-3 ori cand va ...

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Reteta postata de Mary  · 
Mary     Aperitive si Gustari   196 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Orezul se pregateste dupa instructiunile de aici, doar se adauga in plus furikake la pasul 9, cand se adauga otetul indulcit.Castravetii ii taiati pe lungime betisoare (julienne).Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic.Asezati pe s...

Garnitura mexicana pentru carnea la gratar - Porumbul picant

Reteta postata de Mary  · 
Mary   Garnituri   184 afisari
Garnitura mexicana pentru carnea la gratar - Porumbul picant

Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta mai larga si se adauga ardeiut tocat marunt. Se soteaza 15 secunde.Se adauga porumbul scurs din conserva. Se soteaza totul la foc mediu, adaugand sare pe parcurs, timp de 3-4 minute. Gustati si daca ardeiul iute nu a fost foarte iute si doriti garnitur...

Papanasi de românaș !!

Papanasi de românaș !!

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   227 afisari
Papanasi de românaș !!

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebui...

Deliciul toamnei- Salata de telina cu nuca

Deliciul toamnei- Salata de telina cu nuca

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Alexandra Anda   Salate   348 afisari
Deliciul toamnei- Salata de telina cu nuca

Se prepara maioneza dupa reteta de aici. La final luati separat cele 2-3 linguri de maioneza cerute de reteta si adaugati in ea 2-3 linguri din lichidul de pe castraveciorii murati si/sau capere. Atentie, adaugati treptat si gustati fiindca unele muraturi contin mai mult otet si nu e de dorit sa ...

Supa crema de telina cu nuca- ideala, sanatate si vitamine

Se taie telina si cartofii cubulete. Se toaca marunt ceapa. Se calesc toate in ulei pana telina se rumeneste un pic (cca 10-15 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand). Se adauga untul si se mai caleste 1 minut.Se adauga cimbrul si 2.5 cani de apa. Se presara sare si piper negru macinat. ...

Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Se spala bine, se usca bine si apoi se degreseaza cu o felie de lamaie vasul in care bateti albusurile (inclusiv telul si alte accesorii, daca folositi robotul de bucatarie). Se pun albusurile cu o priza de sare in vas si incepeti sa le bateti. Cand aveti o spuma alba densa, incepeti sa adaugati ...

Gogosari in sos de mustar- un deliciu pentru sarbatorile de iarna

Se curata gogosarii de cotoare. Se taie felii.Intr-o cratita mai mare se pun la fiert uleiul, otetul, zaharul, mustarul, turmericul, foile de dafin si piperul. Se fierbe timp de 5 minute, pana vedeti ca e omogen si s-a ingrosat o idee.Adaugati gogosarii si sare si amestecati bine. Va parea ca e p...

Un deliciu pentru pofticiosi - Vinete umplute cu carne

Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), ap...

Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Se dau morcovii pe razatoare (am folosit acest robot, conul portocaliu). Se pun intr-o oala larga (cca 25 cm diametru) si se acopera cu 300 ml apa, zaharul, ghimbirul razuit, 1 lingura suc de lamaie si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se amesteca si se lasa la foc mic pana zaharul e topit complet. Ve...

Desert parizian de mare clasa - Ananas cu spuma caramel

Spuma caramel. Infierbantati smantana pentru frisca (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte sa evitati socul termic si va deveni si mai lichida, deci mai usor de turnat).Intr-o craticioara topiti zaharul si-l lasati sa se caramelizeze pana are o culoare bruna si vedeti ca fumega usor. Traget...

Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Alexandra Anda   Deserturi   185 afisari
Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna ...

Salam de biscuiti - reteta minune a vremurilor de altadata,

Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).Adaugati untul si amestecati pan...

Cozonac cu fructe uscate si martipan, un deliciu nemtesc

Pasta de migdale (martipan) se pregateste din timp, cu 1-2 saptamani inainte, sa aiba timp sa se dezvolte gustul. In robot sau masina de cafea se macina migdalele cu zaharul pana devin pudra. Se pun intr-un bol si se adauga apa si coaja de lamaie. Se framanta cu mana pana obtineti o pasta legata,...

Cordon bleu

Cordon bleu

Reteta postata de Adina  · 
Adina   Mancaruri cu carne   177 afisari
Cordon bleu

Pieptul de pui se taie în felii cu grosime de cca. 1 cm, care se bat pe ambele părţi cu ciocanul de şniţele. Se presară sare şi piper pe carne, pe ambele părţi. Se taie caşcavalul în baghete mai groase pe care le aşezăm deasupra fiecărei felii de şuncă apoi rulăm. Pe fiecare felie de piept de pui...

Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei
Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Se pun legumele (ceapa, usturoiul, patrunjelul, ardeiul, rosiile) in robot si se mixeaza pana aveti o pasta.Puiul se usca bine cu servetele de hartie. Se taie in bucati potrivite daca e cazul (am taiat pulpele dezosate in doua).In uleiul incins se prajeste carnea pana se rumeneste usor pe amblele...

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Se taie pieptul de pui in fasii groase cat degetul mare de la mana. Daca sunt super subtiri fasiile se vor usca la cuptor.Intr-un bol se bate bine oul cu laptele si sare.Intr-un alt bol se amesteca ingredientele pentru crusta.Se trec fasille de pui prin ou si se scutura un pic sa se scurga excesu...

Sa aveti pofta !- Pui cu gutui coapte
Sa aveti pofta !- Pui cu gutui coapte

Pulpele le-am dat cu sare si mult piper. Le-am asezat pe oala grill cu abur (cea cu gaura in mijloc, in care se pune apa pe margine).Gutuile le-am taiat felii si le-am asezat printre pulpe.Am acoperit oala si le-am copt la foc mediu pentru 40 minute, pana pulpele sunt rumene. Daca gutuile se coc ...

Pereparat de zile mari - Gutui in sirop !!!
Pereparat de zile mari - Gutui in sirop !!!

Se ia coaja de pe lamaie cu ajutorul aparatului de curatat legume. Se curata gutuile de coaja folosind acelasi aparat de curatat legume. Se taie in doua si se curata de cotoare (am folosit aparatul de facut bile din fructe pentru a scobi centrul). Pe masura ce le curatati le stopiti cu suc de lam...

Toamna aduce - Vinete umplute cu carne si sos picant

Se prepara umplutura: se caleste ceapa in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de ardei si rosii si se mai calesc 2 minute. Se ia tigaia de pr foc si se adauga condimentul turcesc.Se toarna amestecul de mai sus peste carnea tocata. Se adauga verdeturile tocate fin (ret...

Preparat de toamna -Vinete in sos de rosii
Preparat de toamna -Vinete in sos de rosii

Se taie vinetele felii de 1.5 cm grosime. Se pune ulei intr-o cratita larga si se prajesc feliile de vinete pana se rumenesc usor pe fiecare parte (cca 3 minute / parte). Vinetele se coc in transe, fara a le inghesui, adaugand ulei la fiecare tura (am prajit in trei ture adaugand cate 1/3 din ule...