Retete culinare

Cele mai apreciate si delicioase retete culinare postate de comunitatea gastronomilor cuby.ro care includ aperitive, mancaruri cu carne, supe si ciorbe, salate, deserturi, bauturi, conserve si muraturi, vegetariene, de post. Articole culinare informative si interesante despre arta culinara si o colectie de meniuri culinare delicioase ce contin retete culinare pentru orice ocazie sau sarbatoare.

Mancaruri cu carne

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 180 afisari

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Top Utilizatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete

Deliciul pescarilor- Ciorba, ciorbite de peste de la Dunare
RETETA

Deliciul pescarilor- Ciorba, ciorbite de peste de la Dunare

Reteta postata de Mary
Placintele romanesti cu varza
RETETA

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere
RETETA

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 92 afisari
Mai multe retete

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari
Cordon bleu

Cordon bleu

Reteta postata de Adina  · 
Adina   Mancaruri cu carne   135 afisari
Cordon bleu

Pieptul de pui se taie în felii cu grosime de cca. 1 cm, care se bat pe ambele părţi cu ciocanul de şniţele. Se presară sare şi piper pe carne, pe ambele părţi. Se taie caşcavalul în baghete mai groase pe care le aşezăm deasupra fiecărei felii de şuncă apoi rulăm. Pe fiecare felie de piept de pui...

Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei
Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Se pun legumele (ceapa, usturoiul, patrunjelul, ardeiul, rosiile) in robot si se mixeaza pana aveti o pasta.Puiul se usca bine cu servetele de hartie. Se taie in bucati potrivite daca e cazul (am taiat pulpele dezosate in doua).In uleiul incins se prajeste carnea pana se rumeneste usor pe amblele...

Sa aveti pofta !- Pui cu gutui coapte
Sa aveti pofta !- Pui cu gutui coapte

Pulpele le-am dat cu sare si mult piper. Le-am asezat pe oala grill cu abur (cea cu gaura in mijloc, in care se pune apa pe margine).Gutuile le-am taiat felii si le-am asezat printre pulpe.Am acoperit oala si le-am copt la foc mediu pentru 40 minute, pana pulpele sunt rumene. Daca gutuile se coc ...

Toamna aduce - Vinete umplute cu carne si sos picant

Se prepara umplutura: se caleste ceapa in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de ardei si rosii si se mai calesc 2 minute. Se ia tigaia de pr foc si se adauga condimentul turcesc.Se toarna amestecul de mai sus peste carnea tocata. Se adauga verdeturile tocate fin (ret...

PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Mancaruri cu carne   183 afisari
PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l la prăjit în ulei încins, până se rumenește ușor pe toate părțile. Scoate-l pe o farfurie.În aceeași tigaie, pune la călit ardeii tăiați în prealabil și prosciutto-ul, tăiat și el. Lasă la călit aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul, amestecă ușor. Mai...

PUI PICCATA- un deliciu de la prieteni

PUI PICCATA- un deliciu de la prieteni

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Mancaruri cu carne   119 afisari
PUI PICCATA- un deliciu de la prieteni

Taie pieptul de pui în 2, transversal și bate ușor fiecare bucată ca pentru șnițele. Dacă faci asta, va rămâne mai fraged și, totdată, se va găti mai repede. Asezonează cu sare și piper. Dă ușor puiul prin făină și scutură excesul – făina va ajuta, mai târziu, sosul să se îngroașe.Încinge o tigai...

Friptura de porc - Deliciu caramelizat

Friptura de porc - Deliciu caramelizat

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   147 afisari
Friptura de porc - Deliciu caramelizat

Pasul 1: Amesteca mixul de condimente intr-un castron mic, omogenizeaza si aplica peste muschiulet.Pasul 2: Asaza muschiuletul astfel pregatit intr-un vas Yena la cuptor la foc mediu (140°C) si rumeneste-l intorcandu-l odata la 4-5 minute, pana isi schimba culoarea in brun.Pasul 3: Intre timp, am...

Friptura romaneasca cu IED la cuptor- un deliciu

Friptura romaneasca cu IED la cuptor- un deliciu

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   127 afisari
Friptura romaneasca cu IED la cuptor- un deliciu

Spălăm şi grijim bine carnea de ied, înlăturând pieliţele şi eventualele fire de păr din blana vietăţii. Formăm un amestec de condimente dintr-o linguriţă piper, 2 linguriţe boia, cimbru uscat şi o linguriţă sare, şi presărăm şi masăm carnea cu acest amestec. Acest amestec va da vigoare gustului ...

TOCANITA OLTENEASCA CU CIOLAN SI PRAZ

TOCANITA OLTENEASCA CU CIOLAN SI PRAZ

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   151 afisari
TOCANITA OLTENEASCA CU CIOLAN SI PRAZ

Se spala bine carnea si ciolanul îl pârlim putin pe flacăra aragazului. Îl spălăm bine şi îl tăiem bucăţi mai măricele, curăţind pe cât putem oasele de carne. Se poate prepara atât cu ciolan afumat cât şi cu ciolan proaspăt. Tradiţional se prepara numai cu ciolan afumat.Într-o cratiţă punem bucăţ...

Pulpa de miel cu ciuperci si costita afumata

Pulpa de miel cu ciuperci si costita afumata

Reteta postata de Marcela  · 
Pulpa de miel cu ciuperci si costita afumata

1. Pulpa de miel trebuie să fie la temperatura camerei şi să nu fie atunci scoasă din apă. O tăiem felii transversale de 2-3 cm. O asezonam cu sare mare şi piper proaspăt măcinat şi o punem într-o tigaie încinsă. O rumenim câteva minute pe ambele părţi, pentru ai potenţa aroma şi o lăsăm deoparte...

Salata verde cu piept de pui- sanatate si un deliciu pentru cei mici

Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, an...

Barcute de Ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata.Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci.Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata.Se cresteaza ardeii kapia pe lungime si se scot ...

Gutui umplute cu carne

Gutui umplute cu carne

Reteta postata de Marcela  · 
Gutui umplute cu carne

Timp de preparare: 25 minute Timp de gătit: 45-60 minute1. Preîncălzeşte cuptorul la 190º C. Taie partea superioară a gutuilor şi păstează-le, pentru că le vei folosi ca pe nişte capace după umplere. Scoate seminţele gutuilor şi aruncă-le, apoi scoate o parte din pulpa fructelor, doar atât cât st...

Carpaccio de vita- reteta italiana

Carpaccio de vita- reteta italiana

Reteta postata de Marcela  · 
Carpaccio de vita- reteta italiana

Timp de preparare: 5 minute.Aseaza feliile de carne pe o farfurie. Adauga salata taiata marunt, parmezanul taiat fasii si condimenteaza dupa gust.Apoi adauga un strop de ulei de masline si putina zeama de la o lamaie stoarsa. Si gata.Inainte sa mananci, insa, iti sugerez sa amesteci bine ingredie...

Ardei umpluti, reteta traditionala

Ardei umpluti, reteta traditionala

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Ardei umpluti, reteta traditionala

Pasul 1: Taie-le capacelele si curata ardeii in interior de cotoare si seminte. Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, adauga orezul direct din punga, fara sa-l speli inainte, si amesteca-l cu ceapa 2-3 minute.Pasul 2: Prepara umplutura. Intr-un castron mare, pune carnea tocata (se poate folo...

DROB ÎN FOIETAJ

DROB ÎN FOIETAJ

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   160 afisari
DROB ÎN FOIETAJ

1 Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu sare morcovii curaai, iar în alt vas, cele doua oua.2. Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin robot ...

CIORBĂ DE MIEL

CIORBĂ DE MIEL

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   275 afisari
CIORBĂ DE MIEL

. Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Imp...

STUFAT DE MIEL

STUFAT DE MIEL

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   173 afisari
STUFAT DE MIEL

1. În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt.2. Dupa ce s-au înmuiat, se presara condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clo...

PUI PICANT CU USTUROI ȘI LIME

PUI PICANT CU USTUROI ȘI LIME

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   186 afisari
PUI PICANT CU USTUROI ȘI LIME

Într-un bol mic amestecă sarea, piperul negru, piperul cayenne, paprika, praful de usturoi, ceapa pudră și pătrunjelul. Dă pieptul de pui prin acest amestec.Topește untul și uleiul de măsline într-o tigaie mare. Sotează pieptul de pui până devine auriu, aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Stro...

PUI PAD THAI

PUI PAD THAI

Reteta postata de Marcela  · 
PUI PAD THAI

Taie puiul în cubulețe sau fâșii mici, asezonează-l cu sare și piper. Călește-l într-un wok sau într-o cratiță medie spre mare care nu lipește, amestecând din când în când, timp de 6-8 minute. Când e gata scoate-l într-un bol.Într-un castron mediu amestecă ingredientele pentru sos și lasă aromele...

Chiftelute de vitel cu sos de migdale
Chiftelute de vitel cu sos de migdale

Pasul 1: Toaca ceapa si frunzele de patrunjel.Pasul 2: Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte. Stoarce-o si pune-o intr-un castron impreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Amesteca bine cu mainile si apoi formeaza bile de marimea unei nuci.P...

Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

Pasul 1: Amesteca mierea cu vinul, sare si piper macinat proaspat, cimbru si toarna peste rata careia i-ai indepartat pielea de pe piept. Da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade Celsius, pentru 90 de minute.Pasul 2: Fierbe morcovii in apa cu sare, scoate-i, pune-i in apa rece, si taie-i in ju...

Lipii cu prosciutto

Lipii cu prosciutto

Reteta postata de Marcela  · 
Lipii cu prosciutto

Pasul 1: Dizolva drojdia in apa cu zahar si lasa sa creasca 10 minute. Toarna lichidul in mijlocul fainii cernute impreuna cu o lingurita rasa cu sare. incorporeaza lichidul treptat, apoi toarna 50ml de ulei de masline si framanta pana obtii un aluat fin si elastic.Pasul 2: Pune-l intr-un castron...

Ciuperci umplute cu branza de capra si muschi de vita

Pasul 1: Toaca muschiul de vita in cubulete mici. Amesteca-l cu branza de capra, rosiile si busuiocul tocate marunt si cu semintele decojite de floarea-soarelui.Pasul 2: Curata ciupercile, rupe-le coditele si mai taie din margini, daca e nevoie, astfel incat deschiderea palariei sa fie suficient ...

Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni

Pasul 1: Spal carnea si o usuc cu un prosop de bucatarie, apoi o prajesc la gratar pe toate partile.Pasul 2: Spal cartofii si-i coc in coaja, la o temperature de 160°C, timp de o ora si jumatate. Dupa ce se coc, ii curat, ii tai in bucati mai mari si ii pun intr-o tava cu ulei de masline si rozma...

Cotlet de porc cu portocala si fasole verde

Cotlet de porc cu portocala si fasole verde

Reteta postata de Marcela  · 
Cotlet de porc cu portocala si fasole verde

Pasul 1: Condimenteaza feliile de cotlet cu sare si piper, apoi tapeteaza-le cu putina faina. Prajeste-le la foc mediu pana devin aurii.Pasul 2: Stoarce o jumatate de portocala suculenta peste feliile de cotlet prajite, adauga esalota si mai lasa la foc mic aproximativ 10 minute.Pasul 3: Intre ti...

Hamburgeri

Hamburgeri

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   218 afisari
Hamburgeri

Pasul 1: Spala frunzele de salata si rosiile. Curata de coji ceapa si feliaz-o potrivit de subtire. Taie rosiile si castravetii felii.Pasul 2: Pune burgerii pe gratarul foarte bine incins. Dupa ce i-ai intors pe partea cealalta si sunt aproape gata, pune deasupra cate o felie de cheddar.Pasul 3: ...

Souvlaki- traditionala din Grecia

Souvlaki- traditionala din Grecia

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   211 afisari
Souvlaki- traditionala din Grecia

Pasul 1: Prepara marinada: curata frunzele de rozmarin de pe tije, pe care pastreaza-le sa le folosesti ca bete pentru frigarui. Curata si toaca marunt ceapa si usturoiul. Amesteca uleiul de masline, sucul de la o lamaie, otetul, boiaua si verdeata tocata fin (inclusiv frunzele de rozmarin).Pasul...

Frigarui de berbecut

Frigarui de berbecut

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Mancaruri cu carne   198 afisari
Frigarui de berbecut

Pasul 1: Pentru marinada, amesteca ingredientele si toarn-o peste carnea taiata bucati. Lasa cateva ore la rece.Pasul 2: Pune carnea pe betele de frigarui inmuiate in prelabil in apa macar o ora, astfel incat sa nu se arda pe grill.Pasul 3: Coace ardeii, decojeste-i si taie in bucati potrivite. M...