Retete culinare

Cele mai apreciate si delicioase retete culinare postate de comunitatea gastronomilor cuby.ro care includ aperitive, mancaruri cu carne, supe si ciorbe, salate, deserturi, bauturi, conserve si muraturi, vegetariene, de post. Articole culinare informative si interesante despre arta culinara si o colectie de meniuri culinare delicioase ce contin retete culinare pentru orice ocazie sau sarbatoare.

Deserturi

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 180 afisari

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Top Utilizatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete

Placintele romanesti cu varza
RETETA

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere
RETETA

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 92 afisari
Harissa marocana- Pasta de ardei iute cu rozmarin
RETETA

Harissa marocana- Pasta de ardei iute cu rozmarin

Reteta postata de Marcela · 84 afisari
Mai multe retete

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   92 afisari
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Se bate oul bine impreuna cu zaharul, folosind telul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga sarea si untul topit.Marul se curata de cotor folosind instrumentul acesta. Se curata apoi de coaja si se taie rondele subtiri. Am folosit razatoarea de aici ...

Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   62 afisari
Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Se pun ouale, galbenusurile, zaharul, coaja si sucul de lamaie intr-un vas pe abur. Se bat cu telul (manual, sau puteti folosi mixerul cu tel para), la inceput mai rar, apoi constant cand incepe sa prinda volum, pana obtineti o crema care curge in valuri groase de pe tel, ca o lava (dureaza cca 2...

Finete de sarbatori - Parfait cu nuca si prune

Finete de sarbatori - Parfait cu nuca si prune

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   99 afisari
Finete de sarbatori - Parfait cu nuca si prune

Se pune oul, galbenusurile, zaharul, romul si sucul de lamaie intr-un vas pe abur. Se bat cu telul (manual, sau puteti folosi mixerul cu tel para), la inceput mai rar, apoi constant cand incepe sa prinda volum, pana obtineti o crema care curge in valuri groase de pe tel, ca o lava (dureaza cca 20...

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Reteta postata de Mary  · 
Mary   Deserturi   127 afisari
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Dovleacul se taie bucati de aprox. 3-5 cm. Trebuie sa aveti 1 kg de pulpa taiata, pentru asta va ajung cam 2 felii dintr-un dovleac mai mare.Se pun bucatile de dovleac intr-o oala si se acopera cu zahar. Se pune capacul si se lasa sa stea la frigider pana a doua zi, amestecand de 2-3 ori cand va ...

Papanasi de românaș !!

Papanasi de românaș !!

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   182 afisari
Papanasi de românaș !!

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebui...

Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Se spala bine, se usca bine si apoi se degreseaza cu o felie de lamaie vasul in care bateti albusurile (inclusiv telul si alte accesorii, daca folositi robotul de bucatarie). Se pun albusurile cu o priza de sare in vas si incepeti sa le bateti. Cand aveti o spuma alba densa, incepeti sa adaugati ...

Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Se dau morcovii pe razatoare (am folosit acest robot, conul portocaliu). Se pun intr-o oala larga (cca 25 cm diametru) si se acopera cu 300 ml apa, zaharul, ghimbirul razuit, 1 lingura suc de lamaie si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se amesteca si se lasa la foc mic pana zaharul e topit complet. Ve...

Desert parizian de mare clasa - Ananas cu spuma caramel

Spuma caramel. Infierbantati smantana pentru frisca (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte sa evitati socul termic si va deveni si mai lichida, deci mai usor de turnat).Intr-o craticioara topiti zaharul si-l lasati sa se caramelizeze pana are o culoare bruna si vedeti ca fumega usor. Traget...

Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Alexandra Anda   Deserturi   137 afisari
Fine si delicioase - Trufe de ciocolata

Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna ...

Salam de biscuiti - reteta minune a vremurilor de altadata,

Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).Adaugati untul si amestecati pan...

Cozonac cu fructe uscate si martipan, un deliciu nemtesc

Pasta de migdale (martipan) se pregateste din timp, cu 1-2 saptamani inainte, sa aiba timp sa se dezvolte gustul. In robot sau masina de cafea se macina migdalele cu zaharul pana devin pudra. Se pun intr-un bol si se adauga apa si coaja de lamaie. Se framanta cu mana pana obtineti o pasta legata,...

Pereparat de zile mari - Gutui in sirop !!!
Pereparat de zile mari - Gutui in sirop !!!

Se ia coaja de pe lamaie cu ajutorul aparatului de curatat legume. Se curata gutuile de coaja folosind acelasi aparat de curatat legume. Se taie in doua si se curata de cotoare (am folosit aparatul de facut bile din fructe pentru a scobi centrul). Pe masura ce le curatati le stopiti cu suc de lam...

CATAIF DULCE SI AROMAT, RETETA TRADITIONALA DIN TURCIA

Pune 400 g de tăieţei într-o tavă, iar pe deasupra presară bucăţi de unt. Dă-i la cuptor până ce tăieţeii se rumenesc.Între timp, prepară siropul. Amestecă toate ingredientele şi pune să fiarbă până se topeşte zahărul. Când se răceşte puţin blatul de tăieţei (nu trebuie să fie rece, dar nici fier...

TRUFE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ CU AVOCADO

TRUFE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ CU AVOCADO

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Alexandra Anda   Deserturi   162 afisari
TRUFE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ CU AVOCADO

Trufe de ciocolată neagră cu avocado: desertul care nu numai că nu îngrașă, ci dimpotrivă – te ajută să slăbești! Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado.

Desert englezesc cu capsuni

Desert englezesc cu capsuni

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Alexandra Anda   Deserturi   185 afisari
Desert englezesc cu capsuni

Pisează 100 g căpșuni cu 2 lingurițe de zahăr. Lasă deoparte. Bate smântâna dulce până obții frișca de o consistență tare. Încorporează niște zahăr pudră (pui în funcție de cât de dulce vrei tu să fie rezultatul).Bate crema de mascarpone cu esențele, mierea și zeama de la jumătate de lămâie. Bate...

DELICATSE SI STIL - GĂLUŞTE CU CAISE

DELICATSE SI STIL - GĂLUŞTE CU CAISE

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Deserturi   145 afisari
DELICATSE SI STIL - GĂLUŞTE CU CAISE

1. Se pune pe foc laptele cu untul şi un praf de sare. Când dă în clocot se adaugă toată făina deodată şi se amestecă repede până ce compoziţia se omogenizează. Se lasă apoi să se răcească.2. Se adaugă gălbenuşul şi oul întreg, amestecând după fiecare până se încorporează în aluat. Se lasă 10 min...

GĂLUŞTE CU PRUNE- toamna si amintri din copilarie,

GĂLUŞTE CU PRUNE- toamna si amintri din copilarie,

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Deserturi   133 afisari
GĂLUŞTE CU PRUNE- toamna si amintri din copilarie,

1. Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs.2. Cartofii fierţi se curăţă fierbinţi de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omo...

UN VIS CE NU SE MAI TERMINA- TARTĂ CU CIOCOLATĂ

UN VIS CE NU SE MAI TERMINA- TARTĂ CU CIOCOLATĂ

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Deserturi   221 afisari
UN VIS CE NU SE MAI TERMINA- TARTĂ CU CIOCOLATĂ

1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina faina. Se da la rece pentru jumatate de ora, apoi se pune în tava ...

Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Deserturi   166 afisari
Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm. Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc. Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie.2. Se adaugă, câte puţin, vinul ...

BUCURIA COPIILOR- RULADĂ DE DOVLEAC CU BRÂNZĂ DULCE SI NUCI

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, vanilia, nucile măcinate, crema de dovleac, praful de copt stins în zeama de lămâie şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.2. Se amestecă uşor, să nu se lase, şi se toarnă în tava tapetat...

Reteta de toamna pentru copilasi- PLĂCINTĂ CU DOVLEAC ŞI NUCĂ,

1. Pentru aluat, untul şi zahărul se freacă cu lingura, se adaugă oul şi se amestecă energic. Se adaugă făina, sarea şi se amestecă din nou cu rapiditate. Aluatul se strânge într-o bilă care se dă la rece pentru 20 de minute.2. Pulpa de dovleac, fără coajă şi seminţe, se pune la fiert în apă pent...

TORT DELICIU CU DOVLEAC- CHEESECAKE CU DOVLEAC FĂRĂ COACERE

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia       Deserturi   157 afisari
TORT DELICIU CU DOVLEAC- CHEESECAKE CU DOVLEAC FĂRĂ COACERE

Piureul de dovleac se face ca orice alt piure: se fierbe și se pisează.Într-un robot de bucătărie sfărâmă biscuiții graham împreună cu restul ingredientelor pentru blat. Mixează până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut....

Tarta cu cremă de lămâie, de 5 stele

Tarta cu cremă de lămâie, de 5 stele

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Deserturi   116 afisari
Tarta cu cremă de lămâie, de 5 stele

1. Pentru umplutură, se amestecă bine gălbenuşurile de ou, laptele, sucul şi coaja de lămâie cu ajutorul unui tel.2. Pentru blat: se macină biscuiţii (sau se zdrobesc cu ajutorul unui făcăleţ) şi se pun într-un bol. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se amestecă, până se obţine un aluat omogen. Ace...

Cheesecake , special pentru copilasi

Cheesecake , special pentru copilasi

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Deserturi   128 afisari
Cheesecake , special pentru copilasi

Pasul 1: Marunteste biscuitii intr-un castron. Toarna deasupra untul topit si amesteca cu mainile. Rastoarna apoi compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 5-10 minute (maximum). in acest fel se formeaza ceea ce numim ”crumble”.Pasul 2: Rupe in bucatele ciocolata si t...

Cosulete din biscuiti cu branza

Cosulete din biscuiti cu branza

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia   Deserturi   126 afisari
Cosulete din biscuiti cu branza

1Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu untul moale si mierea. Cu aceasta compozitie se tapeteaza in strat mai gros, forme de briose de silicon, care apoi presata de forma, dand-ui forma de cosulete, se dau la rece o ora sa se intareasca (eu le-am bagat la congelator cateva minu...

Lapte de pasare- dulcele copilariei la bunici
Lapte de pasare- dulcele copilariei la bunici

Preparăm bezeaua:1. Separăm albuşul de gălbenuş la cele patru ouă. Bătem albuşul cu puţină sare (cât iei între trei degete), cu 100 gr zahăr şi cu un plic zahăr vanilat până se întăreşte şi devine lucios. Este gata când, întorcând vasul cu fundul în sus, bezeaua nu cade.2. Punem laptele la fiert ...

Rulada taraneasca cu branza si zmeura

Rulada taraneasca cu branza si zmeura

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Deserturi   170 afisari
Rulada taraneasca cu branza si zmeura

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se incorporeaza si galbenusurile frecate cu untul aflat la temperatura camerei,esenta si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul intr-o tavaa tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor pentru cca.20 minute la foc pot...

Tort de portocale si caramel

Tort de portocale si caramel

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   144 afisari
Tort de portocale si caramel

Puneti 2 linguri de frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita cu fundul gros si fierbeti la foc mic 6-8 minute, pana se topesc.Lasati sa stea 1 minut.Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intareasca.Desfaceti portocalele in felii.Puneti o foaie de clatita pe ...

PRAJITURA DELICIOASA PENTRU COPII, cu brânză și caise

PRAJITURA DELICIOASA PENTRU COPII, cu brânză și caise

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   175 afisari
PRAJITURA DELICIOASA PENTRU COPII, cu brânză și caise

Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții une...