Retete culinare

Cele mai apreciate si delicioase retete culinare postate de comunitatea gastronomilor cuby.ro care includ aperitive, mancaruri cu carne, supe si ciorbe, salate, deserturi, bauturi, conserve si muraturi, vegetariene, de post. Articole culinare informative si interesante despre arta culinara si o colectie de meniuri culinare delicioase ce contin retete culinare pentru orice ocazie sau sarbatoare.

Aperitive si Gustari

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 180 afisari

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Top Utilizatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete

Deliciul pescarilor- Ciorba, ciorbite de peste de la Dunare
RETETA

Deliciul pescarilor- Ciorba, ciorbite de peste de la Dunare

Reteta postata de Mary
Placintele romanesti cu varza
RETETA

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere
RETETA

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 92 afisari
Mai multe retete

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari
Placintele romanesti cu varza

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary  · 
Placintele romanesti cu varza

Varza se taie fideluta cat mai fina (cu un cutit sau folosind o razatoare de genul acesta). Taiati doar partea de frunze din varza, evitati partile tari ale cotorului. Pentru aceasta reteta este suficienta 1/2 varza mica. Se da morcovul pe razatoarea mica.Se presara varza cu 1 lingurita sare si s...

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Reteta postata de Mary  · 
Mary     Aperitive si Gustari   157 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Orezul se pregateste dupa instructiunile de aici, doar se adauga in plus furikake la pasul 9, cand se adauga otetul indulcit.Castravetii ii taiati pe lungime betisoare (julienne).Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic.Asezati pe s...

Un deliciu pentru pofticiosi - Vinete umplute cu carne

Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), ap...

Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor

Se taie pieptul de pui in fasii groase cat degetul mare de la mana. Daca sunt super subtiri fasiile se vor usca la cuptor.Intr-un bol se bate bine oul cu laptele si sare.Intr-un alt bol se amesteca ingredientele pentru crusta.Se trec fasille de pui prin ou si se scutura un pic sa se scurga excesu...

Aperitiv de zile mari- Clatite de conopida
Aperitiv de zile mari- Clatite de conopida

Conopida se desface buchetele si se fierbe fie in apa cu sare, fie pe abur (prefer varianta pe abur). Se lasa sa se racoreasca.Ceapa tocata fin se caleste intr-o lingura de ulei pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 secunde.Se pune conopida in robotul de bucatarie. Se ...

Aperitiv cu bacon si cartofi

Aperitiv cu bacon si cartofi

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Aperitiv cu bacon si cartofi

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem mai grosier.Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile.Ii scoatem apoi pe prosoape absorbante și ii lasam sa se raceasca usor.Intr-o alta tigaie incapatoare, unsa putin cu ulei, asezam feliile de bacon, pe care le impletim...

DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia     Aperitive si Gustari   173 afisari
DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

1. Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute.2. Cele 6 ouă se scurg de apa rece şi se curăţă de coajă. Se taie drep...

Cartofi - la tigaie cu cimbru si usturoi

Cartofi - la tigaie cu cimbru si usturoi

Reteta postata de Marcela  · 
Cartofi - la tigaie cu cimbru si usturoi

1. Cartofii se curăță și se taie pe jumătate.2. Se încinge untul în tigaie. Atunci când a început să facă spumă se pun cartofii. Se lasă la prăjit pe o parte aproximativ 5 minute sau până când se rumenesc bine. Apoi se întorc pe partea celalată.3. După ce cartofii s-au rumenit pe ambele părți, se...

Aperitiv ideal- Rosii umplute cu legume si macrou fript

Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca marunt.Se frige macroul si se desface bucatele mici.Intr-un borcan punem bucatelele de ansoa tocate marunt, otet balsamic, ulei de masline ,sare si piper. Agitam bin...

Tartar sanatos- de somon si avocado

Tartar sanatos- de somon si avocado

Reteta postata de Marcela  · 
Tartar sanatos- de somon si avocado

1. Se taie marunt somonul si se amesteca bine cu mararul fin tocat si suc de lamaie, dupa gust.2. Se da la rece si, intre timp, avocado se taie in doua, cele doua jumatati se invart invers acelor de ceasornic, se scoate samburele si apoi pulpa.3. In mixer se pune pulpa de avocado, iaurtul, maione...

Aperitiv sanatos pentru copii- bilute de branza cu nuci

Amestecam branza de burduf si cascavalul dat pe razatoare. Condimentam dupa gust cu sare, piper, boia dulce. Puteti folosi si ierburi aromatice uscate: oregano, busuioc, rozmarin sau ierburi proaspete, tocate foarte fin: patrunjel, marar, busuioc, salvie. Lasam amestecul 30 minute la rece.Modelam...

RULOURI DE LEGUME

RULOURI DE LEGUME

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
RULOURI DE LEGUME

Pasul 1: Curat guliile si le tai rondele subtiri (3 mm). Pun guliile in apa clocotita cu sare si las la foc mic 10-12 minute, pana se fac al dente. Le scot intr-un castron cu apa rece cu gheata. Dupa cateva minute, le iau, le tamponez cu un servet si le las deoparte. in aceeasi apa fierb buchetel...

Sendviș cu pepene galben și prosciutto

Sendviș cu pepene galben și prosciutto

Reteta postata de Mirela  · 
Sendviș cu pepene galben și prosciutto

Pâinea se prăjește pe grătar fără grăsime, pe ambele părți. Pepenele galben se curăță și se taie în felii subțiri.Rucola se spală și se usucă prin scuturare. Lămâie se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare, Se rade coaja și se stoarce sucul. Coaja și sucul de lămâie se amestecă cu uleiul de...

RUMAKI CU ANANAS- reteta exotica

RUMAKI CU ANANAS- reteta exotica

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
RUMAKI CU ANANAS- reteta exotica

Preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Pune folie de aluminiu pe o tavă. Stropește-o cu puțin ulei de măsline.Pune câte o castană de apă peste fiecare cub de ananas; împăturește-le într-o felie de bacon și prinde-o cu o scobitoare. Aranjează ananasul împăturit pe tavă.Coace-le timp de 7 min...

LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ
LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ

1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat.Apoi, pas­ta r...

ÇILBIR- reteta turceasca

ÇILBIR- reteta turceasca

Reteta postata de Marcela  · 
ÇILBIR- reteta turceasca

Pisează usturoiul și freacă-l un pic cu sare până devine păstos (ca pentru mujdei). Adaugă iaurt și tahini, amestecă și lasă deoparte, într-un bol mare și lat. Lasă mixtura să se “așeze”.Într-o crăticioară medie, topește la foc mic untul, adaugă paprika, turmeric, cayenne și un praf de sare. Ames...

LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

Reteta postata de Marcela  · 
LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură,...

CORNURI CU ŞUNCĂ ŞI CU CAŞCAVAL

CORNURI CU ŞUNCĂ ŞI CU CAŞCAVAL

Reteta postata de Silvia  · 
CORNURI CU ŞUNCĂ ŞI CU CAŞCAVAL

Preîncălzește cuptorul.Scoate aluatul de la congelator, desfă-l şi lasă-l la decongelat. După ce s-a decongelat, întinde ușor cu sucitorul, astfel încât să nu se rupă. Taie cu cuțitul formând triunghiuri echilaterale, pe care le vei rula mai apoi în formă de croissant.Pune-le în tavă și dă-le la ...

SALATĂ PICANTĂ DE VITĂ – REȚETA LUI GORDON RAMSAY

Asezonează bucățile de carne pe ambele părți. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă și prăjește fripturile la temperatură înaltă pe ambele părți timp de 2-3 minute. Se scot pe o farfurie și se lasă să se odihnească.Pentru a face dressingul, pune usturoiul și ardeiul iute într-un mojar cu...

DROB DE CIUPERCI

DROB DE CIUPERCI

Reteta postata de Mirela  · 
DROB DE CIUPERCI

Se curăță ciupercile și se spală, după care se pun la fiert. Între timp, ceapa se taie mărunt și se pune în tigaie la călit, împreună cu un strop de sare. Se adaugă ciupercile fierte, ce trebuiesc tăiate feliuțe, și se călesc împreună. Se lasă la răcit.După ce s-au răcit cipercile și ceapa, se ad...

Rosii in straturi

Rosii in straturi

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Rosii in straturi

Pasul 1: Taie bucata de mozzarella in 12 felii aproximativ egale.Pasul 2: Amesteca uleiul cu frunzele de rucola si busuioc tocate fin, completeaza cu otetul de orez, sare si piper negru proaspat rasnit. Toarna marinada obtinuta peste feliile de mozzarella si lasa-le la marinat pentru jumatate de ...

Sparanghel in foitaj

Sparanghel in foitaj

Reteta postata de Marcela  · 
Sparanghel in foitaj

Pasul 1: Pentru inceput curatam sparanghelul. Sparanghelul verde nu necesita curatarea completa (lasa necuratati 5-6 cm de la varf). Taie partea lemnoasa de la baza si incepe curatarea de jos in sus, pana in apropiere de varf. Spala bine sub jet de apa, insistand pe varf, dar nu il lasa in apa!Pa...

Tarta cu feta si carpaccio de zucchini

Tarta cu feta si carpaccio de zucchini

Reteta postata de Marcela  · 
Tarta cu feta si carpaccio de zucchini

Pasul 1: Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius (treapta 6 pentru cuptoarele pe gaz).Pasul 2: Desfa aluatul, inteapa-l peste tot cu furculita si pune-l pe o tava intoarsa si acoperita cu hartie de copt. Peste aluat, pune inca o foaie de hartie de copt si preseaza-l asezand deasupra o alta ta...

Rulouri cu carne, porumb si avocado

Rulouri cu carne, porumb si avocado

Reteta postata de Marcela  · 
Rulouri cu carne, porumb si avocado

Pasul 1: Taie in fasii subtiri bucatile de friptura ramase. Scurge porumbul de zeama. Amesteca avocadoul taiat cuburi cu zeama de lamaie, uleiul, iaurtul, sare si piper negru proaspat rasnit.Pasul : incalzeste foile de tortilla la microunde sau intr-o tigaie. Pune pe fiecare doua linguri cu fasii...

Tarta cu cartofi

Tarta cu cartofi

Reteta postata de Marcela  · 
Tarta cu cartofi

Pasul 1: Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute. Adauga si cartofii taiati felii subtiri, acopera si lasa sa se inabuse 10 minute, la foc mic. Pune sare, piper, smantana, sosul Worcester si jumatate din ierburi, amesteca si ia de pe foc.Pasul 2: Intinde aluatul foieta...

Mamaliga cu ciuperci

Mamaliga cu ciuperci

Reteta postata de Marcela  · 
Mamaliga cu ciuperci

Pasul 1: Incepe cu ambele focuri in acelasi timp: pune la incalzit untul cu usturoi si cimbru, si ceaunul cu apa si lapte, in portii egale.Pasul 2: Separat, intr-un vas, pune hribii uscati la rehidratat in apa fierbinte.Pasul 3: Untul trebuie sa stea la foc foarte mic, sa se infuzeze usturoiul. D...

Kebab de casa

Kebab de casa

Reteta postata de Adina  · 
Kebab de casa

1.Primul pas consta in pregatirea unei marinade in care va sta carnea de pui, dupa ce a fost spalata si uscata. Aceasta va contine 150 ml iaurt, ulei de masline, sare si chimion, care se vor amesteca usor. Punem carnea de pui in acest sos si ne asiguram ca fiecare bucatica este acoperita si dam l...

Placinta cu spanac, ricotta si cheddar

Placinta cu spanac, ricotta si cheddar

Reteta postata de Mirela  · 
Placinta cu spanac, ricotta si cheddar

Pasul 1: incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie adanca, caleste cepele tocate. Adauga putina apa si inabusa ceapa. Adauga usturoiul taiat felii, sare dupa gust, mai adauga un strop de apa si pune spanacul spalat in mai multe ape reci, moment in care poti lua tigaia de pe foc. Mai amesteca de ...

Dovleac copt cu castane

Dovleac copt cu castane

Reteta postata de Mirela  · 
Dovleac copt cu castane

Pasul 1: Curat interiorul dovleacului de seminte si-l tai in felii pe lung (barcuta). Le asez intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt. Presar, printr-o sita fina, zahar pudra peste dovleac, care se va carameliza. Pun si un pic de praf de scortisoara. Dau tava la cuptorul preincalzit la...