Vinete umplute cu zarzavat
Vinete umplute cu zarzavat

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 6 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 păstârnaci
  • 2 pătrunjei
  • 1 kg roşii
  • 1 pahar ulei
  • 5 legături verdeaţă
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 libgură făină
  • sare

Mod de preparare

Vinetele spălate se taie în jumătăţi pe lungime, se scoate o parte din miez, se opărăsc în apă clocotită cu sare şi se umplu cu zarzavatul pregătit astfel:

zarzavatul ras, usturoiul tăiat mărunt, ceapa tăiată, în felii şi miezul de la vinete se înăbuşă toate în jumătate de pahar de ulei şi puţin apă.


Se potriveşte de sare, se pune verdeaţă şi se umplu vinetele. Astfel umplute, vinetele se aşază în tavă cu felii de roşii, amestecate printre ele, şi cu verdeaţă, toate presărată cu făină.

Se adaugă restul de ulei, se pune la cuptor până ce scade bine. Se servesc reci.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ciuperci cu smantana si marar

Ciuperci cu smantana si marar

Creata de Marian · 43 afisari
Ardei umpluţi cu orez

Ardei umpluţi cu orez

Creata de Maria · 132 afisari
Roşii umplute cu orez

Roşii umplute cu orez

Creata de Maria · 91 afisari
Dovlecei umpluţi cu zarzavat

Dovlecei umpluţi cu zarzavat

Creata de Maria · 61 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Creata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Mancare picanta de linte rosie,

Mancare picanta de linte rosie,

Creata de Marioara Silvia · 2.2k afisari
Humus de linte rosie

Humus de linte rosie

Creata de Marioara Silvia · 2.1k afisari