Vinete coapte în saramură
Vinete coapte în saramură

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1 ardei iute
  • 6 cepe albe mici
  • 3 fire de ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Pregătim pentru început grătarul din curte sau grilul de la aragaz, care se unge cu grăsime şi se lasă să se încingă bine.

Pregătim vinetele, le spalăm, le taiem şi le presărăm cu sare după gust. Le lasăm la scurs câteva minute, apoi le ungem cu puţină grăsime.

Curăţăm ceapa, o bagăm pe ţepuşe şi o lăsăm să se facă pe grătar împreună cu vinetele. Coacem la foc potrivit ca să se pătrundă bine şi să fie gustoase.

Separat, într-un bol, pregătim saramura. Punem 300 ml de apă cu sare la fiert şi după ce a clocotit se toarnă peste pătrunjelul tăiat şi puţină ceapă verde tocată mărunt.

Ardeiul în coacem tot pe grătar după ce îl curăţăm.

Se servesc calde ornate cu mult pătrunjel verde şi usturoi tocat.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Spanac delicios cu parmezan

Spanac delicios cu parmezan

Creata de Felicia7 · 408 afisari
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Creata de Maria · 560 afisari
Spanac cu ouă la cuptor

Spanac cu ouă la cuptor

Creata de Maria · 522 afisari
Andive la cuptor

Andive la cuptor

Creata de Maria · 592 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 4.2k afisari
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Creata de Senin · 4.1k afisari
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari