Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Un deliciu pentru pofticiosi - Vinete umplute cu carne
Un deliciu pentru pofticiosi - Vinete umplute cu carne

Este o reteta simpla, gustoasa si sanataosa.
Un preparat dupa o reteta greceasca.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 3 vinete mici (cca 250 gr fiecare)
  • 100 gr cascaval afumat
  • putin ulei
  • Umplutura
  • 500 gr carne tocata (de vita sau mixta vita+porc)
  • 1 ceapa mare
  • 2 foi dafin
  • 1 conserva rosii (de 400 gr)
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 boaba ienibahar
  • 2 prize scortisoara macinata
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 legaturica patrunjel
  • sare, piper negru

Cum se prepara

  • Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.

  • Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), apoi se ung bine cu ulei. Se aseaza intr-o tava cu pulpa in sus si se dau la cuptor, la 250C, pentru 20 minute.

  • Umplutura: in uleiul incins calim ceapa tocata marunt impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie.
  • Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand pana se evapora toata apa pe care o lasa si apoi incepe sa se rumeneasca usor (cca 15 minute).

  • Se adauga rosiile strivite cu furculita (inclusiv sucul de pe ele), restul condimentelor si se amesteca bine. Cand incepe sa fiarba sosul, dati focul la mediu spre mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 45 minute.

  • * cand sosul e gata, daca vedeti ca s-a adunat prea multa grasime deasupra (asta e in functie de carnea folosita) o puteti lua cu o lingura.

  • Vinetele se scot din cuptor si se scobeste pulpa doar din mijloc. Se lasa pulpa de pe margini neatinsa ca sa poata sustine umplutura.
  • Pulpa vinetelor se toaca bucati mari si se pune in sosul de carne. Se mai lasa la fiert inca cateva minute (2-3). Se gusta sosul de sare si se adauga patrunjelul tocat.

  • Se umplu vinetele cu sosul de carne. Se presara cu cascaval afumat.
  • Se dau la cuptor, la 200C pentru cca 10 minute, pana branza e topita.

  • Se servesc calde.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Aperitiv cu bacon si cartofi

Aperitiv cu bacon si cartofi

Creata de Marioara Silvia · 117 afisari
DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

Creata de Silvia · 172 afisari
Cartofi - la tigaie cu cimbru si usturoi

Cartofi - la tigaie cu cimbru si usturoi

Creata de Marcela · 154 afisari
Aperitiv ideal- Rosii umplute cu legume si macrou fript

Aperitiv ideal- Rosii umplute cu legume si macrou fript

Creata de Silvia · 212 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 1.8k afisari
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Creata de Senin · 1.7k afisari
Supa sau ciorba cu carne

Supa sau ciorba cu carne

Creata de Catalina · 1.7k afisari
Chiftele de linte

Chiftele de linte

Creata de Marioara Silvia · 242 afisari
Retete recomandate
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  179 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  1.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  1.7k afisari