Cele mai delicioase clatite cu mere sunt pentru cei mici. Sanatoase si gustoase, usor de preparat si un deliciu olandez in farfurie.
Ingrediente
- 1 mar acrisor
- 2 linguri unt
- Aluat
- 1 ou
- 100 gr faina alba
- 200 ml lapte
- 2 linguri unt topit
- 1 priza sare
- 2 linguri zahar
- Pentru ornat
- zahar aromat: 2 linguri cu varf zahar pudra + 1 lingurita scortisoara + 1/2 lingurita cuisoare macinate
- sirop de zahar (sau sirop de artar, miere, smanatana)
- Portii: 2
Mod de preparare
- Se bate oul bine impreuna cu zaharul, folosind telul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga sarea si untul topit.
- Marul se curata de cotor folosind instrumentul acesta. Se curata apoi de coaja si se taie rondele subtiri. Am folosit razatoarea de aici pentru a taia felii subtiri egale.
- Intr-o tigaie larga se incinge 1 lingura de unt, la foc mediu. Se aseaza frumos feliile de mere, fiindca ele vor fi "fata" clatitei.
- Se prajesc 1 minut, apoi se intorc. Imediat ce le-ati intors, turnati aluat peste mere (2 polonice).
- Aluatul nu trebuie sa fie gros, dar sa fie suficient astfel incat sa acopere merele. Daca raman gauri in aluat, nivelati-l cu dosul unei linguri.
- Prajiti clatita timp de aprox 3-4 minute, pana deasupra aluatul este inchegat.
- Puteti verifica asta atingand aluatul cu degetul in cateva locuri iar daca nu va ramane aluat pe deget e ok.
- Intoarceti clatita folosind o farfurie mai larga decat tigaia. Coaceti pe a doua parte inca 2 minute.
- * o tigaie dubla este ideala pentru aceste clatite, se intorc usor, insa si metoda cu farfuria functioneaza bine, trebuie sa fiti doar atenti sa faceti miscarea de intoarcere rapid.
- Pudrati cu zahar aromat si stropiti cu sirop de zahar.
- Repetati operatiunile si pregatiti a doua clatita.
- Delicios !