Ardeii iuți sunt cheia celebrului condiment din Africa de Nord, harissa, și sunt de asemenea folosite pentru a face acest ulei de chili, care uneori este oferit ca un condiment pentru pizza marocană, pâine, paste și multe altele.
Pregatiti ingredientele. Intr-un vas sau borcan de sticlă curat și uscat adăugați ardeiul iute zdrobit.
Într-o cratiță mică, încălziți uleiul de masline la foc mediu timp de câteva minute, atentie sa nu il ardeti altfel va strica sosul. Scoateți cratița de pe foc și lăsați uleiul să se răcească timp de un minut sau două.
Se toarnă uleiul ușor și cu grijă peste ardeiul iute, asigurându-se că uleiul acoperă complet ardeii iuti. Dacă este necesar, utilizați o lingură pentru a amesteca, astfel încât tot ardeiul iute să fie scufundat.
Puneti vasul cu ardeiul iute si uleiul deoparte pentru a se răci cel puțin o oră sau două.
Odată răcit, puteți gusta uleiul. Dacă vă place, puteti filtrati uleiul de masline pentru a îndepărta ardeiul iute. Dacă doriți mai multă iuteala și mai multă aromă, acoperiți uleiul și lăsați-l peste noapte.
Turnati uleiul într-un recipient de sticlă curat și etanș. Dacă ați folosit ardei întregi, acestia pot fi lasati în ulei pentru a intensifica treptat culoarea și aroma.
Sfaturi