Frecaţi gălbenuşurile spumă cu zahărul şi coaja de la lămâie.
Bateţi albuşul spumă cu sucul de lămâie. Adaugaţi gălbenuşurile, alternând cu făina, amestecând de sus în jos. Turnaţi compoziţia în tavă şi lasaţi la foc potrivit circa 30 de minute.
Crema se prepară în felul următor: Bateţi ouăle cu zahărul şi cacaua la foc mic până se îngroaşă. Luaţi de pe foc. Când s-a răcit puţin, adaugaţi untul frecat spumă.
Siropul se face din zahăr şi din apă pe care o lăsaţi un pic la fiert. După ce luaţi de pe foc se adaugă romul.
Rulada o faceţi din ouăle bătute cu zahăr până ce compoziţia devine ca o spumă. Adaugaţi făină şi praful de copt. Turnaţi într-o tavă mai lată. Când s-a copt, răsturnaţi pe un prosop presărat cu zahăr. Umpleţi cu puţină cremă de cacao, rulaţi şi puneţi la rece.
Tăiaţi blatul în două, însiropaţi fiecare bucată şi uţimple cu cremă de cacao. Îmbracaţi şi exteriorul cu cremă.
Pe laterale aşeazaţi feliile de ruladă, una lângă alta.