Un tort delicios si usor de preparat

Ingrediente

8 portii,

  • 500 g biscuiti de cacao
  • 130 g dulce de leche
  • 800 g smantana pentru frisca
  • 200 g mascarpone
  • 50 gr. unt,
  • 200 g zahar pudra
  • piscoturi
  • ciocolata
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

  • Pasul 1: Pentru blat, sfarama biscuitii, incorporeaza-i in dulce de leche si amesteca. Pentru o forma cu diametrul de 16 cm, foloseste 160 g din amestecul de biscuiti si piscoturile. Pentru o tava cu diametrul de 18 cm, foloseste 200 g. Ce ramane poti congela pana data viitoare.
  • Pasul 2: Bate smantana cu zaharul pudra cernut si cand e aproape gata, incorporeaza mascarpone si dulce de leche si unt. Toarna umplutura peste blat si niveleaza usor. Da la rece.
  • Pasul 3: Intre timp, prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic si incorporeazo in sosul caramel gros (dulce de leche). Toarna apoi peste tortul parfait, decoreaza cu fasii de ciocolata si da la congelator.
  • Pasul 4: Inainte de servire, fie il scoti din congelator si il lasi 45 de minute in frigider, fie il lasi la temperatura ambientala vreme de jumatate de ora.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Pască cu cremă de nuci

Pască cu cremă de nuci

Creata de Maria · 406 afisari
Cozonac cu miez de nucă

Cozonac cu miez de nucă

Creata de Maria · 464 afisari
Cozonaci simpli cu stafide

Cozonaci simpli cu stafide

Creata de Maria · 422 afisari
Brioșe delicioase

Brioșe delicioase

Creata de Maria · 499 afisari
Retete cu aceleasi etichete
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 3.1k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 3.1k afisari
PRAJITURA COPILARIEI NOASTRE : CARTOF

PRAJITURA COPILARIEI NOASTRE : CARTOF

Creata de Marioara Silvia · 1.9k afisari
Prajitura de post si tort de post

Prajitura de post si tort de post

Creata de Marioara Silvia · 1.5k afisari