Pentru frişcă şi ornat
Pentru cremă
Pentru aluat
Se bat gălbenuşurile cu jumătate din zahăr, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr, până se obţine o spumă densă, care nu se desprinde uşor de pe tel. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu diametrul de 20-22 cm şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ jumătate de oră.
Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu zahărul, până se obţine o cremă spumoasă, apoi se adaugă treptat laptele cald şi albuşurile bătute spumă. Gelatina înmuiată se amestecă mai întâi cu o mică parte din cremă şi coniacul, apoi se răstoarnă în restul de cremă şi se amestecă. Se pune la bain-marie şi se bate continuu până se leagă, având grijă să nu dea în fiert. Se ia de pe foc, se adaugă coaja de lămâie şi de portocală şi se lasă deoparte să se răcească.
Separat, într-un alt vas mai mare se bate frişca spumă. Se adaugă 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat şi se mai bate puţin, doar 1-2 minute. Se împarte în două vase şi se păstrează la frigider. O parte se foloseşte la cremă, iar cealaltă parte se păstrează pentru ornat.
Pentru montarea tortului trebuie să se respecte următorii paşi:
ce frumos arata ! o idee pentru sarbatori,