Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.5k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 3.8k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 4.0k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Shaorma de casa (homemade) de pui
RETETA ZILEI  |  11 Decembrie

Shaorma de casa (homemade) de pui

Creata de Catalina · 616 afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 331 afisari
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
RETETA LUNII  |  Noiembrie 2019

Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie

Creata de Claudia_1 · 437 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 789 afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 904 afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 863 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Tort Diplomat
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta postata de @bombonica  · 
@bombonica       Deserturi   2.7k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru frişcă şi ornat

  • 200 g fructe confiate, congelate sau din dulceaţă
  •  2 linguri coajă de lămâie şi de portocală
  •  150 ml coniac
  •  40 g gelatină (13 foi)
  •  200 g zahăr
  •  150 ml lapte
  •  3 ouă mari
  •  1 pachet zahăr vanilat

Pentru cremă

  • unt şi făină pentru tapetat tava
  •  40 g cacao
  •  1/2 pachet praf de copt
  •  140 g făină
  •  130 g zahăr
  •  6 ouă

Pentru aluat

  •  700 g frişcă păstrată la frigider
  •  2 linguri zahăr
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  50 g ciocolată pentru ornat

Cum se prepara

Se bat gălbenuşurile cu jumătate din zahăr, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr, până se obţine o spumă densă, care nu se desprinde uşor de pe tel. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu diametrul de 20-22 cm şi se coace în cuptorul încins, la foc potri­vit, aproximativ jumătate de oră.


Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu zahărul, până se obţine o cremă spumoasă, apoi se adaugă treptat laptele cald şi albuşurile bătute spumă. Gelatina înmuiată se amestecă mai întâi cu o mică parte din cremă şi coniacul, apoi se răstoarnă în restul de cremă şi se amestecă. Se pune la bain-marie şi se bate continuu până se leagă, având grijă să nu dea în fiert. Se ia de pe foc, se adaugă coaja de lămâie şi de portocală şi se lasă deoparte să se răcească.


Separat, într-un alt vas mai mare se bate frişca spumă. Se adaugă 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat şi se mai bate puţin, doar 1-2 minute. Se împarte în două vase şi se păstrează la frigider. O parte se foloseşte la cremă, iar cealaltă parte se păstrează pentru ornat.


Pentru montarea tortului trebuie să se respecte următorii paşi:


  • Blatul copt şi răcit se taie orizontal în trei felii de grosimi aproximativ egale. Se foloseşte un cuţit cu lama mare şi lată, care trebuie să fie bine ascuţită. Se taie mai întâi partea de deasupra, care se aşază pe platou şi urmează să fie blatul de bază al tortului, deoarece această foaie poate să fie uşor denivelată.
  • Pentru cremă, se pune crema de ouă într-unul din vasele cu frişcă şi se amestecă uşor, prin răsturnare, până la fundul vasului. Se trece cu spatula prin cremă doar de 8-10 ori, răsucind uşor castronul, având grijă să se obţină o cremă omogenă. Nu se amestecă mai mult decât este necesar şi se pune la frigider pentru două ore.
  • Jumătate din cremă se întinde pe primul blat, apoi se presară fructe şi se acoperă cu doilea blat. Se repetă operaţia cu restul de cremă şi fructe şi se acoperă cu ultimul blat. Se presează uşor cu palma şi se netezeşte pe con­tur, apoi se îmbracă tortul cu frişcă şi se ornează cu fructe şi ciocolată rasă. Se păstrează la rece până când se serveşte.
Lasa un comentariu | 1 comentarii
 •   • 

ce frumos arata ! o idee pentru sarbatori,

Retete din aceasi categorie
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Creata de Irina · 646 afisari
Prajitură din mălai cu merişoare

Prajitură din mălai cu merişoare

Creata de Senin · 674 afisari
Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Creata de Soffia · 635 afisari
Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Creata de Silvia · 746 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 2.5k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 2.6k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 2.5k afisari
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Creata de AncaEnache · 2.6k afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  648 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  683 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  1.1k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.5k afisari