Punem stafidele într-un vas cu apă fierbinte şi le lasăm la înmuiat.
Amestecăm uleiul, ouăle, după care adaugăm zahărul şi mixăm până ce se topeşte.
Încorporăm treptat morcovii daţi pe răzătoare, stafidele, alunele şi apoi, deja omogenizate, făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara şi sarea.
Turnăm compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o punem la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 50 de minute sau până ce trece testul scobitorii.
Pentru cremă, amestecăm ingredientele cu ajutorul unui mixer şi punem totul la frigider până la servire.
Când prăjitura este gata, lasăm la răcit puţin, după care tăiem blatul pe grosime în două părţi egale. Ungem prima parte a blatului cu crema, se acoperim cu cealaltă jumătate de blat şi acoperim cu cremă.
Ornăm tortul cu coajă de portocală.