Un desert excelent pentru zilele de toaman si sarbatorile de iarna
Delicios si usor de preparat.

Ingrediente

6 portii,

  • 8 mere cu textura ferma
  • 200 g de amestec de nuci si seminte: fistic, migdale, alune,seminte de susan, caju
  • 4 oua
  • 100 g de unt sarat
  • 100 g de zahar brun
  • 200 g de migdale macinate
  • 2 linguri de miere lichida
  • 1 varf de cutit de scortisoara pudra

Mod de preparare

Pasul 1: Amesteca bine ouale cu scortisoara, migdalele macinate, zaharul si untul.

Pasul 2: Intinde crema pe fundul unui vas mare de copt.

Pasul 3: Curata merele de cotorul din mijloc, dar nu si de coaja. Asaza-le in tava, apasandu-le in crema de migdale.

Pasul 4: Marunteste mixul de nuci si amesteca-l cu miere. Umple golul din interiorul merelor si pune din plin si deasupra lor.

Pasul 5: Coace tortul timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C, pana cand merele se inmoaie si crema de migdale prinde o crusta aramie.

Pasul 6: Serveste tortul cald, cu crema de branza vanilata sau inghetata de vanilie.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Pască cu cremă de nuci

Pască cu cremă de nuci

Creata de Maria · 388 afisari
Cozonac cu miez de nucă

Cozonac cu miez de nucă

Creata de Maria · 434 afisari
Cozonaci simpli cu stafide

Cozonaci simpli cu stafide

Creata de Maria · 405 afisari
Brioșe delicioase

Brioșe delicioase

Creata de Maria · 468 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 3.1k afisari
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Creata de AncaEnache · 3.0k afisari
Prajitura de post si tort de post

Prajitura de post si tort de post

Creata de Marioara Silvia · 1.5k afisari
TORT TIRAMISU CU MORCOVI

TORT TIRAMISU CU MORCOVI

Creata de Marioara Silvia · 1.5k afisari