Pentru cremă:
Gălbenușurile de ou se freacă bine cu zahărul, se adaugă mierea de albine și se freacă în continuare până se obține o cremă.
Se adaugă făina și se amestecă până încorporează în cremă, apoi albușurile bătute spumă tare și se amestecă continuu.
Se adaugă, de asemenea coaja de lămâie.
Aluatul se așază în formă bine unsă și tapetată cu hârtie și se coace în cuptor.
După ce s-a copt și s-a răcit blatul se taie pe orizontală în trei foi.
Fructele se presară cu zahăr 4 -5 linguri, se stropesc cu rom, se lasă circa o oră și apoi se pun între-o strecurătoare pentru a se scurge siropul.
Prepararea cremei:
Se freacă ouăle cu mierea de albine, se adaugă laptele și vanilia tăiate bucățele.
Această compoziție se fierbe 5 minute până se formează un șodou nu prea gros.
Se toarnă gelatina înmuiată în prealabil, amestecandu-se continuu până se dizolvă.
Când crema sa răcit, se adaugă frișca și se amestecă până se obține o cremă omogenă.
Se așază pe platou prima foaie de blat, se însiropează cu siropul scurs din fructe, se pune o treime din cantitatea de fructe și deasupra un strat din crema preparată.
Apoi se așază a doua foaie de blat, sirop, fructe, cremă și așa mai departe.
tortul se îmbracă cu frișcă și se ornează cu fructe.
Se pregătește cu 24 h înainte să fie servit.