Tort cu cremă de zmeura
Tort cu cremă de zmeura

Tort cu cremă de zmeura

Reteta postata de Iulia  · 
Iulia   Deserturi   427 afisari
 427 afisari

Ingrediente

  • 6 buc ou
  • 200 gr unt
  • praf de sare
  • 12 ml îndulcitor lichid
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri nucă măcinată
  • praf de copt
  • 10 linguri gem de zmeură
  • 500 ml apă
  • 10 g zahar bourbon
  • 500 gr cremă mascarpone
  • 350 ml frisca lichidă
  • 1 linguriţa cacao
  • 1 linguriţa zahăr pudră cu aromă de rom
  • 0.5 lingurita colorant alimentar natural pudra galben
  • dupa gust ornamente de zahar
  • 1 lingurita colorant alimentar natural pudra rosu
  • 1 buc portocală
  • 1 linguriţa esenţa de rom

Mod de preparare

Blatul:

Batem spumă albuşurile cu 2.5 ml de îndulcitor şi un praf de sare.

Separat, amestecăm gălbenuşurile cu 5 ml de îndulcitor, untul, apoi încorporăm treptat spuma de albusuri. Adaugăm şi praful de copt, nuca si făina, amestecând bine.

Când obţinem o compoziţie pufoasă, turnăm într-o formă rotundă, pregatită cu foaie de copt. Coacem la foc mic, aproximativ 25 de minute şi lăsăm la răcit.

Siropul:

Amestecăm 400 ml de apa, 4 ml de indulcitor, sucul de la o portocală şi punem să fiarbă 5-8 minute.

După ce luăm de pe foc, adaugăm esenţa de rom si lăsăm la răcit.

Crema de zmeură:

Amestecăm gemul de zmeură cu puţina apă (aproximativ 65 ml). Amestecăm cu mixerul 250 gr de cremă mascarpone cu 100 ml de frişcă lichidă, adaugăm zahărul Bourbon şi spuma de zmeură, omogenizând.

Îndepartăm capacul balatului. Tăiem tortul în doua foi, îl însiropăm, îl umplem cu crema, asezând capacul la mijloc, între foi.

Amestecăm 250 g de crema mascarpone cu 250 ml de frisca lichida si o lingurita de zahar cu aroma de rom, cu mixerul, îmbracăm tortul într-un strat superficial.

Din crema care rămâne împarţim în mai multe castronele, pentru a adăuga coloranţi alimentari.

Folosiţi unii naturali, tip pudra, in 3 castronele, pentru a obţine culoarea piersicii, roz pal si roz intens.

Ornaţi tortul cu volanase cu ajutorul unui pos, folosind diferite duze.

Amestecaţi doua linguri de crema cu puţina cacao, pentru scrisul de pe tort.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Creata de Trulio · 103 afisari
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 520 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 1.1k afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 1.1k afisari
Retete cu aceleasi etichete
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 4.4k afisari
Prajitura de post si tort de post

Prajitura de post si tort de post

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari
TORT TIRAMISU CU MORCOVI

TORT TIRAMISU CU MORCOVI

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari