Blatul:
Batem spumă albuşurile cu 2.5 ml de îndulcitor şi un praf de sare.
Separat, amestecăm gălbenuşurile cu 5 ml de îndulcitor, untul, apoi încorporăm treptat spuma de albusuri. Adaugăm şi praful de copt, nuca si făina, amestecând bine.
Când obţinem o compoziţie pufoasă, turnăm într-o formă rotundă, pregatită cu foaie de copt. Coacem la foc mic, aproximativ 25 de minute şi lăsăm la răcit.
Siropul:
Amestecăm 400 ml de apa, 4 ml de indulcitor, sucul de la o portocală şi punem să fiarbă 5-8 minute.
După ce luăm de pe foc, adaugăm esenţa de rom si lăsăm la răcit.
Crema de zmeură:
Amestecăm gemul de zmeură cu puţina apă (aproximativ 65 ml). Amestecăm cu mixerul 250 gr de cremă mascarpone cu 100 ml de frişcă lichidă, adaugăm zahărul Bourbon şi spuma de zmeură, omogenizând.
Îndepartăm capacul balatului. Tăiem tortul în doua foi, îl însiropăm, îl umplem cu crema, asezând capacul la mijloc, între foi.
Amestecăm 250 g de crema mascarpone cu 250 ml de frisca lichida si o lingurita de zahar cu aroma de rom, cu mixerul, îmbracăm tortul într-un strat superficial.
Din crema care rămâne împarţim în mai multe castronele, pentru a adăuga coloranţi alimentari.
Folosiţi unii naturali, tip pudra, in 3 castronele, pentru a obţine culoarea piersicii, roz pal si roz intens.
Ornaţi tortul cu volanase cu ajutorul unui pos, folosind diferite duze.
Amestecaţi doua linguri de crema cu puţina cacao, pentru scrisul de pe tort.