Tort Amalia
Tort Amalia

Tort Amalia

Reteta postata de Bogdan  · 
Bogdan   Deserturi   22 afisari
 22 afisari

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 540 g faina
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • 125 ml apa rece
  • 1 praf sare
  • Pentru crema
  • 300 g unt
  • 400 g lapte condensat

Mod de preparare

Amestecă făina cu untul.

Separat, amestecă apa cu oul, sucul de lămâie şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi împarte în 7 bile de aluat, pe care le bagi la frigider o oră.

Încinge cuptorul.

Întinde câte o bilă de aluat până este subţire şi are forma finală a tortului.

Coace la cuptor câte 15-20 minute foile de aluat.

Între timp, amestecă untul şi laptele condensat pentru cremă.

Pisează sau rupe cel mai „jumulit' strat de aluat, pentru decorul final.

Prepară tortul, strat după strat, alternând crema şi blaturile. Presară firimiturile de aluat deasupra şi pe laturile tortului.

Se serveşte cel mai bine după 2 zile, când aluatul s-a înmuiat de la cremă.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Tort cu cremă de zmeura

Tort cu cremă de zmeura

Creata de Iulia · 8 afisari
Tort de morcovi și alune de pădure

Tort de morcovi și alune de pădure

Creata de Claudia_1 · 11 afisari
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Creata de Raluca · 10 afisari
Îngheţată în 4 culori

Îngheţată în 4 culori

Creata de Maria · 25 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Tort de ciocolată

Tort de ciocolată

Creata de Raluca · 23 afisari