Tort Amalia
Tort Amalia

Tort Amalia

Reteta postata de Bogdan  · 
Bogdan   Deserturi   522 afisari
 522 afisari

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 540 g faina
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • 125 ml apa rece
  • 1 praf sare
  • Pentru crema
  • 300 g unt
  • 400 g lapte condensat

Mod de preparare

Amestecă făina cu untul.

Separat, amestecă apa cu oul, sucul de lămâie şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi împarte în 7 bile de aluat, pe care le bagi la frigider o oră.

Încinge cuptorul.

Întinde câte o bilă de aluat până este subţire şi are forma finală a tortului.

Coace la cuptor câte 15-20 minute foile de aluat.

Între timp, amestecă untul şi laptele condensat pentru cremă.

Pisează sau rupe cel mai „jumulit' strat de aluat, pentru decorul final.

Prepară tortul, strat după strat, alternând crema şi blaturile. Presară firimiturile de aluat deasupra şi pe laturile tortului.

Se serveşte cel mai bine după 2 zile, când aluatul s-a înmuiat de la cremă.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Creata de Trulio · 2 afisari
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 437 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 656 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 583 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Tort de ciocolată

Tort de ciocolată

Creata de Raluca · 459 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 583 afisari