Tochitură muntenească
Tochitură muntenească

Ingrediente

  • 900 g carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 1/2 pahar de apă
  • usturoi
  • 2-3 linguri de supă sau apă călduță
  • sare și piper

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăți și se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei bine încins. După ce carnea s-a prăjit puțin, adică a început să se rumenească, se stinge cu câteva linguri de supă sau apă călduță, se potrivește la gust cu piper pisat, sare, usturoi tocat mărunt și se mai lasă încă 10-15 minute să mai fierbă.

Cine dorește mai poate să adauge o lingură de bulion, 1 crenguță de cimbru, 1 ardei iute tocat mărunt și, după gust, vin.

Se servește cu mămăliguță caldă și murături.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 129 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 156 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 152 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 89 afisari