Tochitură muntenească
Tochitură muntenească

Ingrediente

  • 900 g carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 1/2 pahar de apă
  • usturoi
  • 2-3 linguri de supă sau apă călduță
  • sare și piper

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăți și se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei bine încins. După ce carnea s-a prăjit puțin, adică a început să se rumenească, se stinge cu câteva linguri de supă sau apă călduță, se potrivește la gust cu piper pisat, sare, usturoi tocat mărunt și se mai lasă încă 10-15 minute să mai fierbă.


Cine dorește mai poate să adauge o lingură de bulion, 1 crenguță de cimbru, 1 ardei iute tocat mărunt și, după gust, vin.

Se servește cu mămăliguță caldă și murături.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ostropel de pipote si inimi de pui

Ostropel de pipote si inimi de pui

Creata de Elena · 63 afisari
Musaca de legume amestecate

Musaca de legume amestecate

Creata de Maria · 103 afisari
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Creata de Maria · 112 afisari
Roşii umplute cu carne

Roşii umplute cu carne

Creata de Maria · 145 afisari