Tochitură muntenească
Tochitură muntenească

Ingrediente

  • 900 g carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 1/2 pahar de apă
  • usturoi
  • 2-3 linguri de supă sau apă călduță
  • sare și piper

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăți și se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei bine încins. După ce carnea s-a prăjit puțin, adică a început să se rumenească, se stinge cu câteva linguri de supă sau apă călduță, se potrivește la gust cu piper pisat, sare, usturoi tocat mărunt și se mai lasă încă 10-15 minute să mai fierbă.


Cine dorește mai poate să adauge o lingură de bulion, 1 crenguță de cimbru, 1 ardei iute tocat mărunt și, după gust, vin.

Se servește cu mămăliguță caldă și murături.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cotlet de porc natur

Cotlet de porc natur

Creata de Maria · 437 afisari
Cotlet de porc sau vițel pane

Cotlet de porc sau vițel pane

Creata de Maria · 383 afisari
Tochitură moldoveneacă

Tochitură moldoveneacă

Creata de Maria · 441 afisari
Sote din carne de vacă

Sote din carne de vacă

Creata de Maria · 464 afisari