Tochitură moldoveneacă
Tochitură moldoveneacă

Tochitură moldoveneacă

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 500 g carne de porc, fleică sau pulpă
  • 50 g untură sau ulei
  • 50 g ficat de porc
  • 1 pahar vin

Mod de preparare

Carnea macră de la ceafă, din fleică sau din pulpă cu slănină se taie bucăți cât o nucă și se pune la prăjit în untura încinsă.


Când carnea s-a rumenit se mai adaugp bucăți de ficat, un păhărel de vin și se prăjește circa 10 minute pentru formarea sosului și uniformizarea sosului.


Tochitura moldovenească se servește cu mămăliguță caldă, murături, brânză burduf si ardei iute.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cotlet de porc natur

Cotlet de porc natur

Creata de Maria · 431 afisari
Cotlet de porc sau vițel pane

Cotlet de porc sau vițel pane

Creata de Maria · 368 afisari
Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

Creata de Maria · 454 afisari
Sote din carne de vacă

Sote din carne de vacă

Creata de Maria · 459 afisari