1 pui sau pulpe intregi de pui,
1 ceapă
3 catei de usturoi
3 frunze de salvie proaspete,
3 frunze de busuioc proaspete,
1 cana de suc sau bulion de rosii,
2 pahare de vin alb, cca 200 ml
2 fire de rozmarin proaspat,
1 linguriță de zahăr
Sare si piper dupa gust,
Intr-o cratita sau tigaie mare se pune uleiul si un catel de usturoi, si se lasa 1 minut după care se pune puiul , se caleste bine cateva minute, apoi se pune vinul, frunzele si condimentele.
Dupa cca 15 minute se pune bulionul si o lingurita de zahăr , se lasă 10 minute la foc mic dupa care se adauga inca un pahar de vin si cei 2 catei de usturoi maruntiti.
Dupa 10 minute veti avea cea mai gustoasă tocăniță de pui .
Se poate servi cu mamaliguta, cartofi natur, orez fiert, etc, fiecare cum doreste !!
Poftă bună dragi gospodari !