Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Meniuri ce cuprind aceasta reteta

Conține  |  3 retete
Meniu postat de Yummy · 207 afisari
Conține  |  3 retete
Meniu postat de Soffia · 4.7k afisari
Mai multe meniuri

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 2.2k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 2.4k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 2.6k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Paine irlandeza cu stafide si chimen
RETETA ZILEI  |  20 Noiembrie

Paine irlandeza cu stafide si chimen

Creata de Senin · 427 afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 135 afisari
Supă-cremă de dovleac
RETETA LUNII  |  Octombrie 2019

Supă-cremă de dovleac

Creata de Lorena · 436 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Un deliciu pentru pofticiosi - vinete umplute cu carne
Pizza sardineza- pizza țărănească
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Bogdan · 37 afisari
Conține  |  4 retete
Ciorba de perisoare cu samantana, rosii, iaurt si salvie
Frigarui cu sos picant de iaurt
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Cocktail red passion
Meniu postat de Felicia7 · 30 afisari
Conține  |  3 retete
Salata de fasole rosie cu masline si susan, pentru toate gusturile si dietele
Cordon bleu
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Dulceata22 · 33 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Toamna aduce -  Vinete umplute cu carne si sos picant
Toamna aduce - Vinete umplute cu carne si sos picant

Vintele umplute, perinite de vinete umplute cu carne si sos picant, sunt delicioase. Este o reteta turceasca si se poate servi la orice ocazie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 vinete (mai lunguiete)
  • ulei pentru uns
  • 100 ml sos de rosii
  • 150 ml apa
  • 1 ardei semi-iute bulgaresc (sau 1 ardei iute verde)
  • 1/4 ardei gras (rosu)
  • sare
  • Umplutura
  • 250 gr carne tocata 
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingura pasta de ardei (dulce sau iute sau amestec intre cele doua, dupa gust)
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1/2 lingurita condiment turcesc
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • 1 lingura ulei
  • sare

Cum se prepara

  • Se prepara umplutura: se caleste ceapa in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de ardei si rosii si se mai calesc 2 minute.
  • Se ia tigaia de pr foc si se adauga condimentul turcesc.
  • Se toarna amestecul de mai sus peste carnea tocata. Se adauga verdeturile tocate fin (retineti putin pentru final), se presara sare si se framanta cateva minute.

  • Se tine la rece pana e nevoie de ea.
  • Se taie codita vinetelor.
  • Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm (am folosit aceasta razatoare pentru a taia feliile).
  • Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte (doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile incat se pot rula, nu trebuie sa fie facute de tot).
  • Pe masura ce le scoateti din tigaia grill, presarati vinetele cu putina sare.
  • Luati cate doua felii de vinete, avand grija sa fie cam de aceeasi dimensiune. Se aseaza una peste alta in cruce (vezi poza 5). Se pune in centru 1 lingura de umplutura si se niveleaza (vezi poza 6).
  • Se ridica marginile opuse a feliei de jos (vezi poza 7). Se ridica apoi celelalte doua margini si se intoarce pachetul cu partea impachetat in jos (vezi poza 8). Se aseaza pachetul intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa tina toate pachetele fara a fi inghesuite. Repetati pana terminati toate feliile de vinete.
  • * vasul meu are 25 x 15 cm si a fost la limita pentru 6 pachete, au fost un pic prea inghesuite
  • Taiati ardeiul gras fasii pe care le introduceti intre pachete.
  • Amestecati sosul de rosii cu apa si turnati pe margine tavii.
  • Presarati verdeturile retinute deasupra. Asezati ardeiul iute deasupra.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus picant cu carne de curcan si chili

Humus picant cu carne de curcan si chili

Creata de Georgiana · 444 afisari
O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

Creata de Mary · 491 afisari
Cordon bleu

Cordon bleu

Creata de Adina · 749 afisari
Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Creata de Marioara Silvia · 811 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 2.3k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 2.4k afisari
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 2.3k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 904 afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  432 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  442 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  926 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.5k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.3k afisari