Toamna aduce -  Vinete umplute cu carne si sos picant
Toamna aduce - Vinete umplute cu carne si sos picant

Vintele umplute, perinite de vinete umplute cu carne si sos picant, sunt delicioase. Este o reteta turceasca si se poate servi la orice ocazie.

Ingrediente

  • 2 vinete (mai lunguiete)
  • ulei pentru uns
  • 100 ml sos de rosii
  • 150 ml apa
  • 1 ardei semi-iute bulgaresc (sau 1 ardei iute verde)
  • 1/4 ardei gras (rosu)
  • sare
  • Umplutura
  • 250 gr carne tocata 
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingura pasta de ardei (dulce sau iute sau amestec intre cele doua, dupa gust)
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1/2 lingurita condiment turcesc
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • 1 lingura ulei
  • sare

Mod de preparare

  • Se prepara umplutura: se caleste ceapa in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de ardei si rosii si se mai calesc 2 minute.
  • Se ia tigaia de pr foc si se adauga condimentul turcesc.
  • Se toarna amestecul de mai sus peste carnea tocata. Se adauga verdeturile tocate fin (retineti putin pentru final), se presara sare si se framanta cateva minute.

  • Se tine la rece pana e nevoie de ea.
  • Se taie codita vinetelor.
  • Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm (am folosit aceasta razatoare pentru a taia feliile).
  • Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte (doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile incat se pot rula, nu trebuie sa fie facute de tot).
  • Pe masura ce le scoateti din tigaia grill, presarati vinetele cu putina sare.
  • Luati cate doua felii de vinete, avand grija sa fie cam de aceeasi dimensiune. Se aseaza una peste alta in cruce (vezi poza 5). Se pune in centru 1 lingura de umplutura si se niveleaza (vezi poza 6).
  • Se ridica marginile opuse a feliei de jos (vezi poza 7). Se ridica apoi celelalte doua margini si se intoarce pachetul cu partea impachetat in jos (vezi poza 8). Se aseaza pachetul intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa tina toate pachetele fara a fi inghesuite. Repetati pana terminati toate feliile de vinete.
  • * vasul meu are 25 x 15 cm si a fost la limita pentru 6 pachete, au fost un pic prea inghesuite
  • Taiati ardeiul gras fasii pe care le introduceti intre pachete.
  • Amestecati sosul de rosii cu apa si turnati pe margine tavii.
  • Presarati verdeturile retinute deasupra. Asezati ardeiul iute deasupra.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 323 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 353 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 309 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 265 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 3.9k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 4.0k afisari
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 4.0k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari