Este o reteta sanatoasa si gustoasa, se prepara mai ales in zilele de post
6 ţeline mici (1,5 kg)
6 roşii
4 cepe
1 ceaşcă de untdelemn
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
Sare, piper, după gust
100 g măsline
Ţelina se curăţă de coajă şi se taie felii rotunde, groase de 1 deget.
Ceapa se toacă. Se pun împreună la prăjit în ulei, pe foc mic.
Roşiile se taie cubuleţe.
Când ţelina s-a muiat puţin, se adaugă piper, 1 cană cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 1 jumătate de oră.
Dacă vreţi, scoateţi din vremea asta sâmburii măslinelor (dar sunt mai frumoase şi mai apetisante rotunde şi dursulii).
Mărarul, pătrunjelul se toacă.
Când mâncarea e aproape gata, se adaugă măslinele, să se umfle 5 minute—apoi se potriveşte de sare.
E bună oricum, şi caldă şi rece, cu verdeaţă deasupra.
La fel se face şi iarna, dar cu suc de roşii.