Lintea face parte din ceea ce am putea numi “bucataria rapida”. Spre deosebire de fasole, nu are nevoie sa stea in apa inainte de preparare, iar procesul de fierbere este de doar 20-30 de minute, exceptie facand lintea verde, care necesita 10 -15 minute in plus, dar compenseaza prin faptul ca boabele isi pastreaza forma si dupa fierbere.
Exista diferite variante: supa in stil marocan, supa cu crutoane, cu linte rosie sau verde si asa mai departe. Exista o legatura intre toate aceste supe, si anume aroma orientala, rezultat al utilizarii diverselor condimente.
Supa este foarte gustoasa, cu linte rosie sau galbena, pe care o poti prepara rapid (10 minute) si care poate fi consumata in perioadele de post si in sezonul rece.
Ingrediente (pentru 5-6 portii):
Mai intai, spalam bine lintea si curatam legumele. Intr-un vas pentru gatit, adaugam uleiul de masline, ceapa, usturoiul, rosia, morcovii si ardeiul si le lasam la inabusit. Dupa aproximativ 10 minute, adaugam condimentele, amestecam, dupa care putem introduce lintea si supa si lasam totul sa fiarba la foc mediu, vreme de inca 10 minute.
Ultimul ingredient adaugat este pasta de tomate, dupa care putem reduce intensitatea focului, dar mai lasam sa fiarba inca 20 de minute.La sarfsit se adauga patrunjelul.
Se poate servi calda sau rece, dupa cum va place, este la fel de gustoase.