Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 69 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 169 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 742 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 193 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 168 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 284 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Supa crema de praz cu cartofi
Supa crema de praz cu cartofi

Cele mai bune supe, sunt cele preparate cu legume proaspete si verdeturi din piata,
nu recomand sa folositi supele la plic, contin multe chimicale, care dauneaza sanatatii ,

Ce ingrediente iti trebuie

  • praz: patru bucati marisoare (aproximativ 1 kg)
  • cartofi: 600 g (eu am avut cartofi rosii, dar cred ca si cei albi sunt la fel de buni)
  • telina: o radacina mica, taiata cubulete
  • morcov: doi-trei, taiati cubulete
  • ceapa: doua cepe galbene taiate marunt
  • usturoi: 3-4 catei, taiati marunt
  • boia de ardei: 1 lingurita (folositi boia dulce sau iute, dupa preferinta)
  • foi de dafin: doua-trei
  • ulei de masline: o lingura (merge si de floarea soarelui sau de care aveti prin casa)
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel tocat marunt: o canita
  • smantana: se adauga o lingurita de smantana in farfurie, inainte de a o servi

Cum se prepara

Prazul se taie fasii si se spala foarte bine. Daca vreti, se poate lasa in apa vreo cateva minute, dupa care se clateste sub jet de apa. Prazul spalat se taie in rondele. Nu se foloseste partea verde inchis, pentru ca este foarte tare.


Se curata cartofii si se taie cubulete. Nu e nevoie sa fie foarte mici, pentru ca oricum se lasa la fiert destul de mult.

Intr-o tigaie sau direct in oala, se incinge uleiul de masline si se adauga prazul, usturoiul si ceapa tocata marunt. Se presara si boia de ardei, apoi se caleste la foc mic vreo 7-8 minute, amestecand des, ca sa nu se lipeasca.

Se adauga cartofii, morcovul, telina, foile de dafin si vreo doi litri de apa (adica daca ati ales sa caliti in tigaie si nu in oala, e timpul sa schimbati recipientul). Se adauga si o lingurita de sare, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand legumele se inmoaie. Asta inseamna vreo 30-45 de minute.


Cartofii se incearca cu o furculita: daca se patrund usor, inseamna ca sunt fierti. Se ia oala de pe foc si se scot foile de de dafin din supa. Cu mixerul vertical se transforma legumele in crema, direct in oala in care au fiert. Daca vi se pare prea groasa supa, mai adaugati apa si dati un clocot. Patrunjelul proaspat, taiat marunt, se poata adauga fie direct in oala, fie in farfurii. Eu am pus putin in bolul cu supa si cu smantana, pentru poza, dupa care am adaugat restul in oala. A mers la fix cu putina smantana si cu patrunjel tocat. Dupa ce am facut poza, am mai rasnit niste piper deasupra.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
CACIK – SUPĂ TURCEASCA CU IAURT

CACIK – SUPĂ TURCEASCA CU IAURT

Creata de Alexandra Anda · 165 afisari
SUPĂ DE CIUPERCI - ideala pentru vegetarieni si in zilele post

SUPĂ DE CIUPERCI - ideala pentru vegetarieni si in zilele post

Creata de Silvia · 181 afisari
CIORBĂ ŢĂRĂNEASCĂ, ŢĂRĂNEASCĂ

CIORBĂ ŢĂRĂNEASCĂ, ŢĂRĂNEASCĂ

Creata de Marcela · 194 afisari
Supa de rosii reteta ardeleneasca

Supa de rosii reteta ardeleneasca

Creata de Marcela · 240 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Supa sau ciorba cu carne

Supa sau ciorba cu carne

Creata de Catalina · 1.7k afisari
Supa de chimen servita cu crutoane

Supa de chimen servita cu crutoane

Creata de Felicia7 · 1.7k afisari
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Creata de Mary · 1.5k afisari
Chiftele de linte

Chiftele de linte

Creata de Marioara Silvia · 253 afisari
Retete recomandate
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  197 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  1.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  1.7k afisari