Sugo di pomodori Sardineze= sos de rosii,traditional din Sardinia
Sugo di pomodori Sardineze= sos de rosii,traditional din Sardinia

Un sos excelent si gustos pentru multe meniuri, paste fainoase, dovlecei, fasole verde, friptura, pireu de cartofi, orez, etc.

Ingrediente

  • 250 grame de ceapa,
  • 250 grame de morcovi
  • 2 sau 3 catei de usturoi dupa gust,
  • 1,2 kilograme de rosi intregi din conserve sau 2 kg de rosii proaspete,
  • sare dupa gust,
  • ulei de masline 100_150 ml ulei de masline, dupa cum se doreste,

Mod de preparare

intr_o cratita de 2 litri se pune ceapa tocata marunt si morcovii taiati marunt, se caleste putin apoi se pune usturoiul si sarea.

Se lasa cateva secunde apoi se pun rosiile, tocate marunt.

Rosiile se pot marunti la bleneder, dar, sunt mai gustose taiate bucatele mici.

Se lasa la foc foarte mic circa o ora.

Nu se pune apa.

Pasta, sosul rezultat se pune in borcanele de plastic in congelator si se utilizeaza cand se doreste.

Lasa un comentariu | 1 comentarii
 •   • 

un deliciu sardinez,

Retete din aceasi categorie
Sos de somon și dovlecei

Sos de somon și dovlecei

Creata de Maria · 531 afisari
Sos de nuci

Sos de nuci

Creata de Maria · 703 afisari
Sos tartar

Sos tartar

Creata de Maria · 545 afisari
Sos de zmeură și vanilie

Sos de zmeură și vanilie

Creata de Maria · 586 afisari