Pentru zilele festive, stufatul de miel este un preparat excelent si gustos.

Ingrediente

  • 750 g carne de miel cu os
  •  8 legaturi ceapă verde
  •  5 legaturi usturoi verde
  •  2 linguri bulion
  •  100 ml ulei
  •  1 lingurita condimente pentru miel

Mod de preparare

1. În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt.

2. Dupa ce s-au înmuiat, se presara condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clocot.

3. Într-un vas de cuptor, se aseaza carnea, se pune sosul de ceapa si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Stufat de miel – trucuri de la gospodine

  • Dacă vrei un stufat de miel aromat, presară din belșug mărar și pătrunjel, înainte de servire.
  • Stufatul de miel se servește cu mămăligă caldă.
  • Pentru un gust deosebit, carnea pentru stufat de miel se călește puțin în untură.
  • Firele de ceapă și usturoi trebuie să fie foarte fragede.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
farfuria cu sanatate,

farfuria cu sanatate,

Creata de Yummy · 104 afisari
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 964 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 1.0k afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 563 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 5.1k afisari
Pasta de rosii facuta in casa

Pasta de rosii facuta in casa

Creata de Claudia_1 · 4.2k afisari
Supa sau ciorba cu carne

Supa sau ciorba cu carne

Creata de Catalina · 4.2k afisari
FOCACCIA CU BRANZA

FOCACCIA CU BRANZA

Creata de Marioara Silvia · 3.0k afisari