Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Meniuri ce cuprind aceasta reteta

Conține  |  3 retete
Meniu postat de Iulia · 1.7k afisari
Mai multe meniuri

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.5k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 3.8k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 4.0k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Shaorma de casa (homemade) de pui
RETETA ZILEI  |  11 Decembrie

Shaorma de casa (homemade) de pui

Creata de Catalina · 616 afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 331 afisari
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
RETETA LUNII  |  Noiembrie 2019

Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie

Creata de Claudia_1 · 437 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 797 afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 904 afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 868 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Specialitate frantuzeasca - Ceapa la cuptor
Specialitate frantuzeasca - Ceapa la cuptor

Ceapa bine rumenita se poate folosi la orice mancare, dar, francezii o utilizeaza la toate sosurile si supele cu cascaval. Este usor de preparat. La noi, ceapa prajita este delicioasa deasupra fasolei frecate, o minunatie !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 800 gr ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • sare,
  • piper negru,
  •  chili,,
  • oregano,

Cum se prepara

  • Se incinge cuptorul la 200C.
  • Intr-o cratita larga se pune uleiul, ceapa taiata pestisori sau solzisori si se presara sare. Se amesteca sa se desfaca inelele de ceapa.
  • * cantitatea de ceapa pe care o gatiti nu e foarte importanta; important e sa aveti la inceput un strat generos de ceapa in cratita, fiindca daca e putina raportata la dimensiunea cratitei se va arde; deci daca pregatiti o cantitate mai mica de ceapa, folositi o cratita mai mica
  • Pana se incinge cuptorul se pune cratita pe foc si se caleste (cam 5 minute), doar pana ceapa pierde putin din volum si se aseaza mai bine in cratita.
  • Se acopera cratita cu capac sau folie (sa fie cat mai etansa) si se baga la cuptor. Se lasa acolo cam 1 ora si 15 minute, amestecandu-se dupa 25-30 minute de la introducere. Dupa amestecare aveti grija sa nivelati stratul de ceapa ca sa fie egal si sa nu se arda pe margini.
  • important e sa lasati ceapa pana devine galben-pal asa cum se vede in poza si sa o gustati; la un moment dat daca trageti cu ochul in cratita, ceapa va parea doar fiarta, e ok asa, ea se face in propriul suc; dupa un timp va incepe sa isi schimbe usor culoarea si sa se caleasca; scoateti ceapa doar cand e asa moale incat simtiti ca aproape se dizolva in gura; de asemenea e important sa amestecati cam la 25 minute de la introducere ca sa vedeti cum se comporta, sa fie strat egal in cratita,
  • Puteti scoate acum ceapa din cuptor sau o puteti lasa mai mult sa se caramelizeze, in functie de ce vreti sa faceti mai departe cu ea. Daca vreti sa faceti sos spaniol sau pasta de ceapa, puteti sa o caramelizati mai mult. Pentru a o carameliza, scoateti capacul si o mai lasati la 200C, inca 15 minute, amestecand de 2-3 ori in acest timp. Va opriti cand are culoarea dorita, cam ca cea a cognacului.
  • Dupa ce o scoateti din cuptor ceapa se poate condimenta. De data asta am pus sare dupa gust, am rasnit mult piper negru, 1/4 lingurita fulgi de chili si 1 lingurita cu varf oregano.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
SUFLEU DELICIOS DE CONOPIDA

SUFLEU DELICIOS DE CONOPIDA

Creata de Cristina · 685 afisari
SALATĂ GRECEASCA CU FASOLE BOABE

SALATĂ GRECEASCA CU FASOLE BOABE

Creata de Cristina · 647 afisari
GARNITURA DE CONOPIDĂ LA CUPTOR

GARNITURA DE CONOPIDĂ LA CUPTOR

Creata de Mary · 787 afisari
CONOPIDĂ DELICIOASA SI GUSTOASA LA CUPTOR

CONOPIDĂ DELICIOASA SI GUSTOASA LA CUPTOR

Creata de Mary · 721 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Chiftele de linte

Chiftele de linte

Creata de Marioara Silvia · 1.1k afisari
Linte cu orez

Linte cu orez

Creata de Marioara Silvia · 1.2k afisari
Sarmale cu linte

Sarmale cu linte

Creata de Marioara Silvia · 1.2k afisari
Supă de ceapă

Supă de ceapă

Creata de Silvia · 1.2k afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  648 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  683 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  1.1k afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.5k afisari