Castiga peste 4350 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019

Articol creat de Cuby.ro · 6 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019
Interesante lucruri  citesc si eu acum despre semintele de canepa,
ARTICOL

Interesante lucruri citesc si eu acum despre semintele de canepa,

Articol creat de Doina · 399 afisari
Interesante lucruri citesc si eu acum despre semintele de canepa,
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  5 - 11 august 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 5 - 11 august 2019

Articol creat de Cuby.ro · 783 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 5 - 11 august 2019
Mai multe articole

Retete din aceasi categorie

Chiftele de ficat

Chiftele de ficat

Creata de Soffia · 812 afisari
Oua romanesti sau oua posate

Oua romanesti sau oua posate

Creata de Iulia · 1.0k afisari
Rulada cu sunca

Rulada cu sunca

Creata de Marian · 977 afisari
Mai multe retete

Ultimele retete castigatoare

Peste dupa reteta traditionala sardineza
RETETA ZILEI  |  18 August

Peste dupa reteta traditionala sardineza

Creata de Adelina · 1.1k afisari
Chiftele marinate
RETETA SAPTAMANII  |  05 Aug. - 11 Aug.

Chiftele marinate

Creata de Cristina · 505 afisari
Oua romanesti sau oua posate
RETETA LUNII  |  Iulie 2019

Oua romanesti sau oua posate

Creata de Iulia · 999 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Specialitate ceha cu muschi de porc
Specialitate ceha cu muschi de porc

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru friptură şi sos

  • 800 g muşchi de porc
  • 6-8 castraveţi muraţi
  • 1 ceapă
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 250 ml vin alb sec
  • 250 ml smântână
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri făină
  • zeamă de lămâie, sare, piper

Pentru garnitură

  • 250 g griş
  • 100 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 250 g franzelă veche
  • 1 borcan mic ciuperci conservate
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare, piper

Cum se prepara

Muşchiul se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se taie, pe lung. Se fac mai multe crestături, aşa încât să existe spaţii suficiente pentru a introduce castraveciorii. Se unge cu puţin ulei de măsline, se sărează şi se piperează după gust. Se aşază castraveciorii în şir, de-a lungul muşchiului, fie întregi, dacă sunt mici, fie fâşii lungi, dacă sunt prea groşi. Căţeii de usturoi se curăţă, se spală, se taie în sferturi şi se împrăştie deasupra muşchiului.


Carnea împănată se rulează şi se se leagă cu o sfoară alimentară. Se pune apoi în tava de friptură, tapetată în prealabil cu puţin ulei. Se toarnă vinul deasupra, se adaugă foile de dafin şi boabe de piper şi se bagă la cuptor, la foc mic, acoperită cu folie de aluminiu. Se lasă minimum 50 minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă.


Pentru prepararea sosului, se pune la încins, pe aragaz, o tigaie. Între timp, se curăţă, se spală şi se toacă fin ceapa. Se toarnă 2 linguri de ulei de măsline în tigaie şi se adaugă ceapa. Se amestecă, până capătă o nuanţă aurie şi se înmoaie bine. Se adaugă untul, apoi făina, amestecând continuu. Se toarnă apoi smântâna şi zeama de lămâie, se potriveşte la gust de sare şi piper şi se dă deoparte.


Garnitura are consistenţa ceva mai densă decât găluştile pentru supă. Pentru prepararea ei, se amestecă laptele cu grişul, făina, ouăle şi praful de copt, până se ob- ţine o cocă omogenă. Pâinea veche se taie cubuleţe şi se rumeneşte câteva minute la cuptor, înainte de a se amesteca în cocă. Ciupercile se scurg bine, se toacă fin sau se dau prin maşină şi se încorporează apoi în cocă. Se formează franzeluţe lungi, cam de 20 cm. Se pune o oală ceva mai mare la fiert, cu apă şi sare. Când clocoteşte apa, se adaugă franzelele, pe rând, şi se lasă cam 15 minute. Se scot apoi, se scurg şi se taie felii.


Preparatul se serveşte cald, astfel: se aşază pe farfurie câte două felii din friptură, se toarnă din sucul rămas în tavă, se adaugă sos alb şi câte 3-4 felii de franzele garnitură.

Retete din aceasi categorie
Mamaliga taraneasca

Mamaliga taraneasca

Creata de Marian · 1.1k afisari
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 1.1k afisari
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 1.0k afisari
Lasa un comentariu |