Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 33 afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 268 afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 528 afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran
RETETA ZILEI  |  18 Octombrie

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Creata de Mary · 211 afisari
Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia
RETETA SAPTAMANII  |  07 Oct. - 13 Oct.

Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia

Creata de AncaEnache · 94 afisari
Saramura de peste , reteta de la Dunare,
RETETA LUNII  |  Septembrie 2019

Saramura de peste , reteta de la Dunare,

Creata de Silvia · 590 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Risotto alla milanese
Somon file cu ciuperci și sos de rodii
Prajitură din mălai cu merişoare
Meniu postat de Soffia · 450 afisari
Conține  |  3 retete
Chiftele cu cartofi si somon
Gutui umplute cu carne
îngheţată cu seminţe de cânepă
Meniu postat de Capsunica · 464 afisari
Conține  |  3 retete
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Cordon bleu
Tort de mere coapte cu nuci si seminte
Meniu postat de Felicia7 · 483 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Specialitate ceha cu muschi de porc
Specialitate ceha cu muschi de porc

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru friptură şi sos

  • 800 g muşchi de porc
  • 6-8 castraveţi muraţi
  • 1 ceapă
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 250 ml vin alb sec
  • 250 ml smântână
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri făină
  • zeamă de lămâie, sare, piper

Pentru garnitură

  • 250 g griş
  • 100 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 250 g franzelă veche
  • 1 borcan mic ciuperci conservate
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare, piper

Cum se prepara

Muşchiul se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se taie, pe lung. Se fac mai multe crestături, aşa încât să existe spaţii suficiente pentru a introduce castraveciorii. Se unge cu puţin ulei de măsline, se sărează şi se piperează după gust. Se aşază castraveciorii în şir, de-a lungul muşchiului, fie întregi, dacă sunt mici, fie fâşii lungi, dacă sunt prea groşi. Căţeii de usturoi se curăţă, se spală, se taie în sferturi şi se împrăştie deasupra muşchiului.


Carnea împănată se rulează şi se se leagă cu o sfoară alimentară. Se pune apoi în tava de friptură, tapetată în prealabil cu puţin ulei. Se toarnă vinul deasupra, se adaugă foile de dafin şi boabe de piper şi se bagă la cuptor, la foc mic, acoperită cu folie de aluminiu. Se lasă minimum 50 minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă.


Pentru prepararea sosului, se pune la încins, pe aragaz, o tigaie. Între timp, se curăţă, se spală şi se toacă fin ceapa. Se toarnă 2 linguri de ulei de măsline în tigaie şi se adaugă ceapa. Se amestecă, până capătă o nuanţă aurie şi se înmoaie bine. Se adaugă untul, apoi făina, amestecând continuu. Se toarnă apoi smântâna şi zeama de lămâie, se potriveşte la gust de sare şi piper şi se dă deoparte.


Garnitura are consistenţa ceva mai densă decât găluştile pentru supă. Pentru prepararea ei, se amestecă laptele cu grişul, făina, ouăle şi praful de copt, până se ob- ţine o cocă omogenă. Pâinea veche se taie cubuleţe şi se rumeneşte câteva minute la cuptor, înainte de a se amesteca în cocă. Ciupercile se scurg bine, se toacă fin sau se dau prin maşină şi se încorporează apoi în cocă. Se formează franzeluţe lungi, cam de 20 cm. Se pune o oală ceva mai mare la fiert, cu apă şi sare. Când clocoteşte apa, se adaugă franzelele, pe rând, şi se lasă cam 15 minute. Se scot apoi, se scurg şi se taie felii.


Preparatul se serveşte cald, astfel: se aşază pe farfurie câte două felii din friptură, se toarnă din sucul rămas în tavă, se adaugă sos alb şi câte 3-4 felii de franzele garnitură.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Guacamole servit cu chipsuri tortilla

Guacamole servit cu chipsuri tortilla

Creata de Elena · 61 afisari
SURPRIZA PENTRU CEI MICI- CHIPSURI DE CARTOFI PREGATITI ACASA

SURPRIZA PENTRU CEI MICI- CHIPSURI DE CARTOFI PREGATITI ACASA

Creata de Mary · 141 afisari
Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Creata de Mary · 218 afisari
Crostini (crutoane) cu ficat de pui

Crostini (crutoane) cu ficat de pui

Creata de Yummy · 266 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Creata de Dulceata22 · 2.0k afisari
Hamburgeri

Hamburgeri

Creata de Mirela · 579 afisari
LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ

LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ

Creata de Alexandra Anda · 580 afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  43 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  61 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  492 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.1k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.0k afisari