Souvlaki- traditionala din Grecia
Souvlaki- traditionala din Grecia

Reteta din Grecia, o reteta clasica elena.
Incinge gratarul si vei face cel mai delicios preparat,

Ingrediente

4 portii,

  • 600 g de pulpe de pui dezosate
  • 30 g de rozmarin
  • sare si piper
  • 15 gr de frunze de menta proaspata
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia
  • 30 ml de otet de vin
  • 15 g de marar
  • 2 lamai
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml de ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Pasul 1: Prepara marinada: curata frunzele de rozmarin de pe tije, pe care pastreaza-le sa le folosesti ca bete pentru frigarui. Curata si toaca marunt ceapa si usturoiul. Amesteca uleiul de masline, sucul de la o lamaie, otetul, boiaua si verdeata tocata fin (inclusiv frunzele de rozmarin).

Pasul 2: Marineaza carnea de pui in acest amestec timp de cel putin 1 ora.

Pasul 3: Taie carnea cubulete si infinge-o pe tijele de rozmarin.

Pasul 4: Frige frigaruile pe gratarul incins, uns cu ulei de masline, intorcandu-le pe toate partile.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 565 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 668 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 488 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 436 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Frigarui cu sos picant de iaurt

Frigarui cu sos picant de iaurt

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Creata de Silvia · 2.6k afisari
Limba cu masline, speciala de sarbatori

Limba cu masline, speciala de sarbatori

Creata de Alexandra Anda · 2.5k afisari
Cartofi cu branza la cuptor

Cartofi cu branza la cuptor

Creata de Alexandra Anda · 2.7k afisari