Sote din carne de vacă
Sote din carne de vacă

Sote din carne de vacă

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Mâncăruri cu carne   1.6k afisari

Ingrediente

  • 600 g - 1 kg carne de vacă
  • 50 g untură sau ulei
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 1 cătel ustutoi
  • 1 lingură de bulion
  • 1 fir de cimbru
  • sare

Mod de preparare

Se folosește mușchi sau pulpă fără pielițe. Se taie carnea în fășii subțiri, se sărează și se pune la prăjit într-o tigaie mare, pe foc iute.

Se adăuga la prăjit și ceapă tăiată mărunt. Când carnea începe să se rumenească, se adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt, ardei și bulion, se stinge cu vin, se adaugă cimbru și sare și se sotează 5-6 minute pe foc iute.

Dacă carnea este tare, s adaugă supă sau apă caldă și se fierbe înăbușit pe foc mic, până se înmoaie bine carnea.

Se servește cu cartofi fierți sau legume asortate.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 468 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 581 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 436 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 385 afisari