Sote din carne de vacă
Sote din carne de vacă

Sote din carne de vacă

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 600 g - 1 kg carne de vacă
  • 50 g untură sau ulei
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 1 cătel ustutoi
  • 1 lingură de bulion
  • 1 fir de cimbru
  • sare

Mod de preparare

Se folosește mușchi sau pulpă fără pielițe. Se taie carnea în fășii subțiri, se sărează și se pune la prăjit într-o tigaie mare, pe foc iute.


Se adăuga la prăjit și ceapă tăiată mărunt. Când carnea începe să se rumenească, se adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt, ardei și bulion, se stinge cu vin, se adaugă cimbru și sare și se sotează 5-6 minute pe foc iute.


Dacă carnea este tare, s adaugă supă sau apă caldă și se fierbe înăbușit pe foc mic, până se înmoaie bine carnea.

Se servește cu cartofi fierți sau legume asortate.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cotlet de porc natur

Cotlet de porc natur

Creata de Maria · 437 afisari
Cotlet de porc sau vițel pane

Cotlet de porc sau vițel pane

Creata de Maria · 388 afisari
Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

Creata de Maria · 458 afisari
Tochitură moldoveneacă

Tochitură moldoveneacă

Creata de Maria · 442 afisari