Socata, rețeta tradițională, sfaturi de la bunica
Rețeta tradițională de socată folosește flori culese la sfârșitul lui mai și începutul lui iunie.
Florile de soc trebuie culese în zilele însorite.
Florile de soc pentru socată trebuie să fie cât mai parfumate.
Socata este gata când compoziția devine gălbuie și mirosul este puternic
o bautura racoritoare excelenat, cu multe vitamine !
este usor de preparat si nu este costisitoare.
1. Pentru socată, rețeta bunicii, se pun la fiert apa şi zahărul. După ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă sarea de lămâie, se mai lasă câteva minute să clocotească la foc mic, apoi se trage de pe foc.
2. Se spală florile de soc şi se pun şi ele în oală. Se amestecă totul şi se lasă vasul într-un loc cald, 24 de ore.
3. Se strecoară socata, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece 2-3 săptămâni.