Savarina , minunata noastra prajitura, este cea mai cunoscuta si gustoasa prajitura.
Se prepara usor si nu este costisitoare.
ESTE DELICIOASA FACUTA IN CASA.
6 ouă
7 linguri zahăr
3 linguri făină
7 linguri
pesmet
Sirop:800 ml apă
200 g zahăr
esență rom
Ornat:frișcă
dulceață
căpșune
căpșune
Se separă albușurile de gălbenușuri în două vase. Se bat albușurile spumă.
Se mixează gălbenușurile cu 7 linguri de zahăr, cu un praf de sare și cu 7 linguri de pesmet. Se omogenizează bine și apoi se încorporează și spuma de albuș.
Se aleg câteva forme, se ung cu ulei și se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziția în forme. Se introduc în cuptor pentru 35 – 40 minute.
Pentru sirop: se fierbe apa și se adaugă esența de rom.
Când se scot formele din cuptor se lasă puțin să se răcească. Savarinele se taie în două pe orizontală și se însiropează bine ambele părți.
Fiecare jumătate se acoperă cu un strat consistent de frișcă și cu dulceață de căpșune.
Se asamblează unele peste altele și se decorează cu căpșune proaspete.