Castiga peste 4350 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019

Articol creat de Cuby.ro · 6 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019
Interesante lucruri  citesc si eu acum despre semintele de canepa,
ARTICOL

Interesante lucruri citesc si eu acum despre semintele de canepa,

Articol creat de Doina · 399 afisari
Interesante lucruri citesc si eu acum despre semintele de canepa,
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  5 - 11 august 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 5 - 11 august 2019

Articol creat de Cuby.ro · 783 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 5 - 11 august 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Peste dupa reteta traditionala sardineza
RETETA ZILEI  |  18 August

Peste dupa reteta traditionala sardineza

Creata de Adelina · 1.1k afisari
Chiftele marinate
RETETA SAPTAMANII  |  05 Aug. - 11 Aug.

Chiftele marinate

Creata de Cristina · 505 afisari
Oua romanesti sau oua posate
RETETA LUNII  |  Iulie 2019

Oua romanesti sau oua posate

Creata de Iulia · 999 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Sarmale de post cu orez si ciuperci
Sarmale de post cu orez si ciuperci

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1.5 kg varza
  • 200g orez
  • 3 cepe
  • 1 litru suc de rosi
  • 1 morcov (200g)
  • 1 telina (100g)
  • 150g ciuperci
  • foi de dafin
  • marar, cimbru si piper

Cum se prepara

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei cu orezul, 2 minute, fara sa se rumeneasca. Se pune apoi zarzavatul ras prin razatoarea cu gauri mari, se mai amesteca 1 minut si se stinge cu sucul de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna pana scade lichidul.


Se ia de pe foc si se adauga sarea necesara, un varf de cutit de piper si mararul tocat. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza.


Varza ramasa se taie ca fideaua, o parte se pune la fundul cratitei, peste ea se aseaza sarmalele si deasupra se pune restul de varza. Se adauga apa cat sa le cuprinda, o foaie de dafin, boabe de piper si o lingurita de pasta de tomate pentru culoare. Se pot pune si 2 ardei taiati ca fideaua, 2-3 rosii felii si 3-4 linguri de ulei.


Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand este fiarta varza si orezul din sarmale. Daca este nevoie se mai poate acri cu zeama de lamaie sau putin bors, in cazul in care sarmalele au fost facute cu varza dulce.

Lasa un comentariu |