Sarmale de post cu orez si ciuperci
Sarmale de post cu orez si ciuperci

Ingrediente

  • 1.5 kg varza
  • 200g orez
  • 3 cepe
  • 1 litru suc de rosi
  • 1 morcov (200g)
  • 1 telina (100g)
  • 150g ciuperci
  • foi de dafin
  • marar, cimbru si piper

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei cu orezul, 2 minute, fara sa se rumeneasca. Se pune apoi zarzavatul ras prin razatoarea cu gauri mari, se mai amesteca 1 minut si se stinge cu sucul de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna pana scade lichidul.

Se ia de pe foc si se adauga sarea necesara, un varf de cutit de piper si mararul tocat. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza.

Varza ramasa se taie ca fideaua, o parte se pune la fundul cratitei, peste ea se aseaza sarmalele si deasupra se pune restul de varza. Se adauga apa cat sa le cuprinda, o foaie de dafin, boabe de piper si o lingurita de pasta de tomate pentru culoare. Se pot pune si 2 ardei taiati ca fideaua, 2-3 rosii felii si 3-4 linguri de ulei.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand este fiarta varza si orezul din sarmale. Daca este nevoie se mai poate acri cu zeama de lamaie sau putin bors, in cazul in care sarmalele au fost facute cu varza dulce.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 325 afisari
Spanac delicios cu parmezan

Spanac delicios cu parmezan

Creata de Felicia7 · 240 afisari
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Creata de Maria · 358 afisari
Spanac cu ouă la cuptor

Spanac cu ouă la cuptor

Creata de Maria · 397 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Sarmale cu carne de pasăre

Sarmale cu carne de pasăre

Creata de Elena · 3.8k afisari
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 4.0k afisari
Ciorba de varza alba cu carne de rață

Ciorba de varza alba cu carne de rață

Creata de Raluca · 3.2k afisari
Linte cu orez

Linte cu orez

Creata de Marioara Silvia · 2.4k afisari