Sarmale cu carne de pasăre
Sarmale cu carne de pasăre

Ingrediente

  • 1kg carne pasare (gaina, curca sau gâsca)
  • 1-2 bucati de varza acra sau dulce
  • 100g orez
  • 2 cepe
  • 100g untura de pasare sau ulei
  • 50g bulion
  • piper (boabe si macinat)
  • 1 fir de cimbru

Mod de preparare

Carnea se spala, se ia de oase, se taie in bucati si impreuna cu ceapa taiata felii si calita putin (in 50g de untura sau ulei), se dau prin masina de tocat.

Intre timp, se spala orezul, se pune cu apa la oparit, si dupa ce s-a umflat, se scurge si se clateste cu apa rece pana se va raci, dupa care se adauga la tocatura, apoi se adauga sare si piper si se amesteca.

Daca carnea este slaba, se adauga jumatate de pahar de apa. Se desface varza in foi: daca este dulce se opareste in apa cu sare acrita putin cu bors sau cu otet, iar daca varza este prea acra sau sarata, se spala in apa calda si se clateste bine. La frunzele mici se taie nervura, iar daca frunzele sunt mari acestea se vor taia in 2-3 bucati (pe lungul nervurii), de o parte si de alta a acesteia.

Se fac sarmale mici, cam de 60g fiecare si se aseaza intr-o cratita, in care s-a pus un strat de varza tocata; putina varza tocata se pune si deasupra sarmalelor. Cimbru si boabele de piper se pun la mijloc, intre sarmale, apoi vasul cu sarmale si umple cu zeama pregatita astfel: in restul de untura (sau ulei) se caleste o ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit putin se adauga bulion, se stinge cu apa si toarna peste sarmale pana aproape de nivelul lor.

La inceputul fierberii sarmalele se umfla, iar dupa cateva minute ele se aseaza si se dezumfla, si dupa aceea se mai poate adauga zeama. Cand sarmalele sint aproape gata, se controleaza daca nu cumva sunt prea scazute; se mai adauga apa fierbinte si un rand de felii de rosii care se pun deasupra si se introduc in cuptor sa se gratineze. Se servesc cu mamaliguta calda. Pofta mare!

Lasa un comentariu | 1 comentarii
 •   • 

SUPER ! mai ales pentru cei mici,

Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 323 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 353 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 309 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 265 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Creata de Dulceata22 · 3.9k afisari
Ciulama de gaina, rata sau gasca

Ciulama de gaina, rata sau gasca

Creata de AncaEnache · 4.4k afisari
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Creata de Senin · 3.9k afisari
Sarmale de post cu orez si ciuperci

Sarmale de post cu orez si ciuperci

Creata de Marian · 4.0k afisari