Şarlotă de ciocolată şi praline
Şarlotă de ciocolată şi praline

Şarlotă de ciocolată şi praline

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   615 afisari

Ingrediente

Pentru șarlota:

  • 10  ouă
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolată amăruie
  •  17 linguri zahăr pudră
  •  150 G gelatină
  •  3-4  linguri cu apă rece
  • două pachetele de zahăr vanilat
  • 500 g frişcă bătută
  • 15-20 linguriţe cu rom
  • 20-25 pişcoturi  de șampanie

 Pentru  pralină:

  •  150 g zahăr 
  • miez de nucă sau sâmburi de caise rumeniti la cuptor

Mod de preparare

Se înmoaie ciocolata pe aburi, adaugă pe rând untul, gălbenușurile de ou, zahărul și vanilia și se freacă foarte bine.

Se mai adaugă apoi gelatina înmuiat și dizolvată din timp și se mestecă repede ca să nu se solidifice.

Când este aproape rece, se adaugă pralină preparată astfel: zahărul se arde in tigaie și când caramelul devine auriu închis se adaugă miezul de nucă sau sâmburii de casă rumeniți puțin la cuptor.

Se mestecă bine, se răstoarnă pe o farfurie unsă cu unt, și după ce se răcește, se pisează mărunt.

În final se încorporează albușurile bătute până se obține o spumă tare și frișcă.

Crema se toarnă imediat într-o formă adecvată, tapetată cu pişcoturi de şampanie stropite cu rom şi se introduce la frigider pentru 1-2 h, după care se răstoarnă şi se ornează cu fişcă.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Creata de Trulio · 37 afisari
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 445 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 712 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 647 afisari