Este o reteta specala pentru sarbatori, dar, este important ca pestele sa fie proaspat, nu congelat.
Este un deliciu culinar.
Se curata si se spala bine pestii, apoi se presara sare, piper si putina boia dulce afumata pe ambele parti ale fileurilor.
Se spala legumele si se sterg.
Se unge gratarul incins si se freaca cu jumatate de ceapa.
Se pune pe gratar macroul cu pielea in jos si se frige pe ambele parti.
Se frig legumele pe gratar.
Dupa ce s-au fript legumele, se curata si se taie bucatele mici, mai putin ardeiul iute pe care il lasam intreg.
Se curata, se marunteste si se pune la calit in putin ulei de masline.
Peste usturoi se adauga legumele coapte, si un litru de apa se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea in clocot.
Dupa ce a clocotit se adauga marar si patrunjel tocat marunt.
Se pune pestele intr-o tava adanca apoi deasupra se pun rondele de lamiae si ardeii iuti crestati si se toarna saramura.
Se lasa saramura la odihnit 15 minute ca sa patrunda aromele in peste.
Este delicioasa.