Saleuri cu drojdie de bere şi chimen
Saleuri cu drojdie de bere şi chimen

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 1 pachet de margarină
  • 50 g unt
  • 1 lingură smântână
  • 2 linguri ulei
  • drojdie de bere cât o nucă înmuiată în lapte
  • 1 linguriţă de zahăr
  • un vărf de cuţit de chimen pisat
  • sare după gust

Mod de preparare

Din produsele de mai sus se amestecă bine un aluat potrivit de tare, care se aşază înzr-un loc călduţ şi se lasă să crească puţin. Dacă aluatul este prea tare se adaugă puţină apă.

Din aluatul preparat se intinde o foaie cu grosimea de 1 -2 cm, din care cu o formă de matal se decupează saleurile.

Se aşază pe o tavă cu spaţii între ele şi se introduc în cuptor, unde se lasă la foc potrivit până se rumenesc.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Tăieţei de casă

Tăieţei de casă

Creata de Maria · 502 afisari
Aluat pentru orice tip de plăcintă

Aluat pentru orice tip de plăcintă

Creata de Maria · 555 afisari
Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Creata de Maria · 664 afisari
Cocorada cu branza

Cocorada cu branza

Creata de Felicia7 · 656 afisari