Legume tinere, verdeturi proaspete si fructe intr-un singur preparat.
este o combinatie uluitoare de gusturi, texturi si arome,
Ingrediente
2 portii :
- 100 g parmezan
- sare de mare, piper
- 3 linguri cu ulei de masline
- 3 dovlecei subtiri
- 1 lingurita cu sirop de artar
- 1 sfecla galbena tanara
- 1 legatura de ridichi
- 1 morcov
- 50 g mazare noua
- 120 g zmeura
- 120 g afine
- 100 g agrise/coacaze
- 1 rodie
- 5 cm de radacina de ghimbir
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 10 g frunze de busuioc
- 10 g marar verde
- 10 g frunze de patrunjel
Mod de preparare
- Pasul 1: Taie dovleceii, morcovul si sfecla galbena (sau ridichi) cu ajutorul feliatorului, sa fie cat mai subtiri.
- Pasul 2: Pentru vinegreta, da ghimbirul pe razatoarea foarte fina si pune-l intr-un bol. Completeaza cu zeama de portocala si lamaie, uleiul de masline, sare si piper, verdeturile taiate foarte fin si siropul de artar. Amesteca si lasa deoparte.
- Pasul 3: Aranjeaza pe farfurie legumele feliate, presara bobite de rodie, pune fructele proaspete, pastaile desfacute de mazare si rade fasii de parmezan.
- Pasul 4: Toarna vinegreta doar in momentul servirii si bucura-te de gustul proaspat al salatei.