Legume tinere, verdeturi proaspete si fructe intr-un singur preparat.
este o combinatie uluitoare de gusturi, texturi si arome,

Ingrediente

2 portii :

  • 100 g parmezan
  • sare de mare, piper
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3 dovlecei subtiri
  • 1 lingurita cu sirop de artar
  • 1 sfecla galbena tanara
  • 1 legatura de ridichi
  • 1 morcov
  • 50 g mazare noua
  • 120 g zmeura
  • 120 g afine
  • 100 g agrise/coacaze
  • 1 rodie
  • 5 cm de radacina de ghimbir
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 10 g frunze de busuioc
  • 10 g marar verde
  • 10 g frunze de patrunjel

Mod de preparare

  • Pasul 1: Taie dovleceii, morcovul si sfecla galbena (sau ridichi) cu ajutorul feliatorului, sa fie cat mai subtiri.
  • Pasul 2: Pentru vinegreta, da ghimbirul pe razatoarea foarte fina si pune-l intr-un bol. Completeaza cu zeama de portocala si lamaie, uleiul de masline, sare si piper, verdeturile taiate foarte fin si siropul de artar. Amesteca si lasa deoparte.
  • Pasul 3: Aranjeaza pe farfurie legumele feliate, presara bobite de rodie, pune fructele proaspete, pastaile desfacute de mazare si rade fasii de parmezan.
  • Pasul 4: Toarna vinegreta doar in momentul servirii si bucura-te de gustul proaspat al salatei.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Salată asiatică

Salată asiatică

Creata de Elena · 461 afisari
Salata Caesar

Salata Caesar

Creata de Mary · 516 afisari
Salată Rebeca

Salată Rebeca

Creata de Irina · 339 afisari
Salată de ciuperci cu maioneză şi smântână

Salată de ciuperci cu maioneză şi smântână

Creata de Maria · 465 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 4.2k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 4.1k afisari
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Creata de AncaEnache · 4.1k afisari