Un preparat execelent la gratar,
pregatesti gratarul, pe carbuni incinsi, in aer liber sau acasa deasupra aragazului, apoi faci cea mai gustoasa salata cu legume si parmezan.
4 portii,
Pasul 1: Fierbe pastele rigatoni al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pasul 2: Spala dovleceii si vinetele si taie-le in felii groase de aproximativ 1 cm. Presara-le cu un strat generos de sare si lasa-le sa stea 15 minute. Clateste-le bine pentru a indeparta excesul de sare si lasa-le la scurs.
Pasul 3: Spala bine ardeii, scoate-le semintele si taie-i in bucati mari.
Pasul 4: Pune o tigaie grill pe foc, cu un pic de ulei de masline si usturoi. Coace legumele pe ambele laturi.
Pasul 5: Toaca rozmarinul si presara-l peste legume. Potriveste-le de sare si piper.
Pasul 6: Amesteca legumele cu pastele. Toaca patrunjelul si adauga-l in salata. Presara parmezanul deasupra si serveste imediat.