Cartofii spălaţi bine se fierb în coajă (se pun la fiert în apă clocotită cu sare) şi se curăţă cât sunt calzi.
După ce cartofii s-au răcit, se taie felioare subţiri, care se pun într-un castron şi se tropesc cu puţină apă rece pentru a nu se lipi unele de altele.
Ţelina şi morcovul se curăţă, se spală şi se taie în felii foarte subţiri.
Merele, spălate şi curăţate se taie în fâşioare subţiri.
Ouăle fierte se taie în felii rotunde şi se scot gălbenuşurile, din care se prepară maieneza. Gălbenuşurile se sfărţmă cu o lingură de lemn, se freacă bine cu uleiul turnat câte puşin, iar la sfârşit se adaugă zeama de lâmăie.
Ţelina, morcovul, merele şi cartofii se amestecă cu maioneza şi se sărează după gust.
Se aşază într-o farfurioară tapetată cu frunze de salată verde.