O salata fresh, usor de preparat si foarte gustoasa,
Pasul 1: Pune bulgurul intr-un vas putin adanc si rumeneste-l, fara sa-l arzi, 7-10 minute, doar pana capata culoarea si mirosul de paine usor prajita.
Pasul 2: Da deoparte si adauga cubul de legume dizolvat in apa fierbinte. Amesteca bine, acopera si lasa sa se umfle bulgurul.
Pasul 3: Taie cepele verzi, dar nu marunt, si prajeşte-le uşor intr-o lingurita de ulei de masline incins. Taie felii subtiri ridichile, iar frunzele taie-le potrivit impreuna cu mararul si tarhonul.
Pasul 4: Taie branza halloumi in patru felii, stropeste-le cu o lingurita cu ulei de masline si presara putin piper negru macinat proaspat. Pune feliile pe gratarul incins cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Pasul 5: Intr-un castron, amesteca boabele de mazare (optional) cu ridichile, frunzele verzi, otetul, uleiul de masline ramas, sare si piper macinat dupa gust. Adauga tulpinile de ceapa, bulgurul (bine scurs de zeama daca nu a absorbit tot lichidul) si serveste salata cu feliile de halloumi pe gratar.