Salata cu  bulete de branza
Salata cu bulete de branza

Buletele cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos pot fi un aperitiv cald sau rece delicios cu diferite sosuri (de iaurt sau de pasta de ardei copti cu usturoi) ori pot fi integrate in diferite salate.

Ingrediente

  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 350 g de branza de capra
  • 100 g de parmesan
  • 3 andive
  • 1 avocado
  • 80 g de nuci sau nuci pecan
  • 3 fire de oregano proaspat
  • 2 frunze de menta
  • 300 g de branza Roquefort
  • 4 linguri de faina
  • 2 oua
  • 250 g de dovleac
  • 150 g pesmet japonez (panko) sau obisnuit
  • frunza de salata cresse.
  • 200 Pentru sos: g de capsune,
  • 70 g de coacaze rosii,
  • 1 lingura de zahar pudra,

Mod de preparare

Pasul 1: Pregatesc buletele de branza de capra. Amestec branza cu parmezanul ras si asezonez cu piper negru zdrobit si oregano tocat marunt. Pun doar un pic de sare, pentru ca parmezanul este sarat. Adaug 2 frunze de menta tocate si amestec totul pana obtin o pasta. Fac din ea mingiute (ca la chiftelute), pe care le las la frigider.

Pasul 2: Scot frunzele andivelor, le spal bine, apoi le usuc prin tamponare. Tai dovleacul in cuburi de 1cm, presar pe el zahar pudra si-l bag la cuptor la 190˚C, pe pergament, pana se rumeneste, dar ramane un pic al dente.

Pasul 3: Tai avocado in doua, scot samburele infigand in el un cutit, apoi curat de coaja si las in zeama de lamaie cateva minute. Tai avocado felii si-l asezonez cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie.

Pasul 4: Scot de la frigider buletele de branza si le fac pané. Le dau prin faina, ou si pesmet japonez, apoi le prajesc in baie de ulei pana devin aurii. Le scot pe o hartie absorbanta.

Pasul 5: Pregatesc sosul. Pun in blender capsunele si coacazele, o lingura de zahar pudra si 3 linguri de ulei de masline, dau drumul la blender, iar sosul rezultat il strecor printr-o sita fina si-l asezonez cu piper.

Pasul 6: Pe platoul de servire, asez frunzele de andiva, pun bucati de branza Roquefort rupte in maini, adaug buletele calde cu branza de capra, dovleacul si decorez cu salata cresse sau frunze de apio. Deasupra presar nuci si sos rosu de fructe.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Salată asiatică

Salată asiatică

Creata de Elena · 506 afisari
Salata Caesar

Salata Caesar

Creata de Mary · 557 afisari
Salată Rebeca

Salată Rebeca

Creata de Irina · 379 afisari
Salată de ciuperci cu maioneză şi smântână

Salată de ciuperci cu maioneză şi smântână

Creata de Maria · 492 afisari
Retete cu aceleasi etichete
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Frigarui de fructe

Frigarui de fructe

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Supă de ceapă

Supă de ceapă

Creata de Silvia · 2.6k afisari
Quesadilla cu ciuperci și ceapă

Quesadilla cu ciuperci și ceapă

Creata de Alexandra Anda · 2.6k afisari