Pentru crutoane, se preîncălzeşte cuptorul la 150°C si se pregăteşte o tavă mare cu hârtie de copt.
Într-un bol se amestecă 80 ml ulei de măsline extravirgin, jumatate de linguriţa de sare de mare, un sfert de linguriţa de piper proaspăt măcinat, 1 linguriţă de pudră de usturoi si pudră de ceapă.
Se taie în cuburi cele 8 felii de pâine toast si se amestecă cu mixul creat.
Se aşează crutoanele pe tava gata pregătită.
Se rumenesc în cuptor timp de 10 minute, se întoar si se mai lasă în cuptor pentru înca 10 minute, până când crutoanele devin crocante.
Se scoate tava din cuptor si se lasă crutoanele să se răcească.
Pentru a crea parmezanul cu muguri de pin si seminţe de cânepa, se adaugă mugurii de pin, semintele de cânepa ce nu sunt decorticate, drojdia nutritiva, jumătate de linguriţa de pudră de usturoi şi un sfert de linguriţa de sare de mare în robot.
Se procesează ingredientele timp de 10 secunde, pâna ce acestea ajung sa aiba consistenţa brânzei Parmezan.
Se adaugă 120 ml ulei de măsline extravirgin, apă filtrată, sucul de lamâie, caju crud si nesărat, pasta miso, caperele, mustarul, caţeii de usturoi, sare de mare si un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat în robot.
Se lasă la blender la viteza maxima timp de 60 secunde, pâna ce capată o consistenţă cremoasă si fină.
Se curăţă frunzele de salata si se taie.
Se desface varza de Bruxelles, astfel încat sa ramaneţi doar cu frunzele.
Se adaugă sosul peste salata verde si varza de Bruxelles şi se amestecă.