Rulouri din carne de porc
Rulouri din carne de porc

Rulouri din carne de porc

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 800 g carne de porc (pulpa, antricot)
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • cimbru
  • piper si sare dupa gust
  • 1 ceasca de vin alb

Mod de preparare

Carnea spălată se taie in felii ceva mai subţire decât pentru şniţele, se bate fiecare bucată pe ambele părţi şi se sărează puţin.

Usturoiul se curătă, se pisează şi se freacă până se obţine o pastă, adăugându-se treptat puţin ulei.


În pasta de usturoi se adaugă piper şi cimbru după gust.

Cu această pastă picantă se unge fiecare felie de carne pe partea interioară, se rulează, şi pentru a nu se desface se prinde cu scobitoari sau cu o sfoară .

Rulourile de carne se prăjesc în ulei, urmărindu-se ca această să se rumenească pe toate părţile.


După ce rulourile de carne s-au rumenit, se adaugă vinul şi o cantitatte egală de apă, apoi se introduc în cuptor, unde se lasă până scade sosul.

Înainte de a se servi rulourile, se scot scobitorile cu care au fost prinse.


Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ostropel de pipote si inimi de pui

Ostropel de pipote si inimi de pui

Creata de Elena · 63 afisari
Musaca de legume amestecate

Musaca de legume amestecate

Creata de Maria · 103 afisari
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Creata de Maria · 112 afisari
Roşii umplute cu carne

Roşii umplute cu carne

Creata de Maria · 151 afisari