Rulouri din carne de porc
Rulouri din carne de porc

Rulouri din carne de porc

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 800 g carne de porc (pulpa, antricot)
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • cimbru
  • piper si sare dupa gust
  • 1 ceasca de vin alb

Mod de preparare

Carnea spălată se taie in felii ceva mai subţire decât pentru şniţele, se bate fiecare bucată pe ambele părţi şi se sărează puţin.

Usturoiul se curătă, se pisează şi se freacă până se obţine o pastă, adăugându-se treptat puţin ulei.

În pasta de usturoi se adaugă piper şi cimbru după gust.

Cu această pastă picantă se unge fiecare felie de carne pe partea interioară, se rulează, şi pentru a nu se desface se prinde cu scobitoari sau cu o sfoară .

Rulourile de carne se prăjesc în ulei, urmărindu-se ca această să se rumenească pe toate părţile.

După ce rulourile de carne s-au rumenit, se adaugă vinul şi o cantitatte egală de apă, apoi se introduc în cuptor, unde se lasă până scade sosul.

Înainte de a se servi rulourile, se scot scobitorile cu care au fost prinse.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 468 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 581 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 436 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 385 afisari