Daca doriti sa impresionati musafirii sau familia in zilele festive, acest preparat este cel mai indicat.
Este sanatos si daca ornati farfuria asa cum se vede, atunci va fi totul un succes !
4 Portii
Pasul 1: Curat guliile si le tai rondele subtiri (3 mm). Pun guliile in apa clocotita cu sare si las la foc mic 10-12 minute, pana se fac al dente. Le scot intr-un castron cu apa rece cu gheata. Dupa cateva minute, le iau, le tamponez cu un servet si le las deoparte. in aceeasi apa fierb buchetelele de conopida, urmand aceeasi pasi. Tai apoi dovleceii subtire, pe lung, si-i fierb 1 minut in aceeasi apa. Ii scot in apa rece, ii tamponez si-i las deoparte.
Pasul 2: Tai vinetele pe lung (3 mm), le presar cu sare si le las 10 minute. Le tamponez cu un servet si le pun la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Le scot pe un platou si asez peste ele un prosop de hartie, sa absoarba uleiul.
Pasul 3: Curat tijele de telina (apio) si le tai rondele, in diagonala, foarte subtire. Intr-un bol, asezonez telina cu cimbrul, busuiocul si menta tocate foarte marunt, cu sare, piper, chimion si lamaie. Amestec totul cu mainile.
Pasul 4: Formez rulourile de vanata si dovlecel.
Pasul 5: Dau culoare buchetelelor de conopida fiarta. Le asezonez cu lamaie, sare, piper si ulei de masline. Pot apoi ori sa le dau la cuptor 12-14 minute, ori sa le rumenesc in tigaie, cu o lingura de ulei incins.
Pasul 6: Ca sa pregatesc o portie, formez un pat de gulie feliata. Asez felii de gulie la rand, in cerc, suprapunandu-le un pic, pana formez o spirala de doua etaje. Presar sare si piper si asez deasupra rulourile de vanata si dovlecel, in picioare – 3-4 rulouri de persoana.
Asez buchetelele de conopida, rosiile cherry taiate in jumatate, frunze de telina, busuioc si menta si stropesc totul cu ulei de masline.