Ambii mușchi se despică în intregime și se bat cu ciocanul de carne. Se sărează, se piperează, apoi se așază, în lungime, morcovii fierți, șuvițe de slănină afumată și la mijloc se pun ouăle fierte.
Se rulează cât mai strâns ambii mușchi într-un sul și se leagă cu sfoară.. Se așază într-o tavă, se ung pe deasupra cu untură și se introduc în cuptor, unde se frig și se întorc din când în când pe toate părțile.
După aceea se adaugă câteva felii de ceapă și de legume și se continuă frigerea.
Între timp, se stropește cu apă, pentru ca să nu se ardă sucul care se formează.
Când se constată că este gata, friptura se scoate din tavă pe alt vas, iar peste legume se presară o lingură de făină, se adaugă 30 g bulion sau un pahar de suc de roșii, se stinge cu supă de oase sau apă caldă, se dă în câteva clocote și se strecoară.
Friptura se servește caldă, tăiată în felii, cu garnitură de cartofi sau orez și cu sosul de la friptură.