Ruladă din piept de porc
Ruladă din piept de porc

Ruladă din piept de porc

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Mâncăruri cu carne   1.2k afisari

Ingrediente

  • 1-2 kg carn piept de porc
  • piper pisat
  • usturoi
  • 50 g bulion
  • 50 g untură
  • 1-2 cepe
  • 1 morcov
  • sare

Mod de preparare

La pieptul de porc se scot coastele, se bate carnea cu ciocanul de șnițele, se sărează, apoi se freacă cu usturoi pisat, se presară cu piper și se rulează strâns.

Se leagă circular cu o sfoară, se așează cu într-o tavă cu untura încălzită și se introduce în cuptorul bine închis.

După ce rulada s-a rumenit bine pe toate părțile, se adaugă în tavă ceapa și morcovul tăiate în felii, adăugându-se din când în când puțină apă, iar rulada se stopește din când îb când cu grăsime din tavă.

Când friptura este gata, se scoate, iar în tavă se adaugă bulion, se stinge cu apă și se mai dă în câteva clocote, după care sosul se strecoară.

Se dezleagă sfoara, iar friptura se taie felii și se servește cu diverse garnituri: cartofi piure, varză călită sau fasole iahnie.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 131 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 156 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 152 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 89 afisari