Ruladă din piept de porc
Ruladă din piept de porc

Ruladă din piept de porc

Reteta postata de Maria  · 
Maria     Mâncăruri cu carne   918 afisari

Ingrediente

  • 1-2 kg carn piept de porc
  • piper pisat
  • usturoi
  • 50 g bulion
  • 50 g untură
  • 1-2 cepe
  • 1 morcov
  • sare

Mod de preparare

La pieptul de porc se scot coastele, se bate carnea cu ciocanul de șnițele, se sărează, apoi se freacă cu usturoi pisat, se presară cu piper și se rulează strâns.

Se leagă circular cu o sfoară, se așează cu într-o tavă cu untura încălzită și se introduce în cuptorul bine închis.

După ce rulada s-a rumenit bine pe toate părțile, se adaugă în tavă ceapa și morcovul tăiate în felii, adăugându-se din când în când puțină apă, iar rulada se stopește din când îb când cu grăsime din tavă.

Când friptura este gata, se scoate, iar în tavă se adaugă bulion, se stinge cu apă și se mai dă în câteva clocote, după care sosul se strecoară.

Se dezleagă sfoara, iar friptura se taie felii și se servește cu diverse garnituri: cartofi piure, varză călită sau fasole iahnie.


Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ostropel de pipote si inimi de pui

Ostropel de pipote si inimi de pui

Creata de Elena · 58 afisari
Musaca de legume amestecate

Musaca de legume amestecate

Creata de Maria · 103 afisari
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Creata de Maria · 112 afisari
Roşii umplute cu carne

Roşii umplute cu carne

Creata de Maria · 145 afisari