Un aperitiv delicios pentru pranz sau cina.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana veti obtine o spuma tare. Se adauga galbenurile, toate odata, se bat putin sa se amestece, apoi se pune faina cu 1 varf de cutit de sare fina si untul topit, dar nu cald (toate deaodata).
Numai pe urma se amesteca usor de 9-10 ori ca la tort prin rasturnare de jos in sus, ca sa nu se piarda aerul din albus. Se intinde de 1 cm grosime cu un carton drept in tava, unsa bine cu unt sau margarina (nu cu ulei) si tapetata cu faina.
Se coace circa 15 minute la foc potrivit. Nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa se intareasca. Cand este coapta se presara deasupra sunca taiata in forma de chibrit, amestecata cu smantana.
Se mai lasa 2 minute la cuptor, apoi se scoate tava si imediat la usa cuptorului se ruleaza. Tava se tine inclinata in fata noastra si cu ajutorul unui cutit se desprinde, daca s-a liput de tava, se ruleaza in jos, apoi se rastoarna direct pe un platou.
Se presara deasupra parmezan sau cascaval ras. Se poate turna si 100 g unt fierbinte in momentul cand se serveste.