Roşii umplute cu orez
Roşii umplute cu orez

Ingrediente

  • 12 roşii potrivite
  • 12 roşii mari pentru sos
  • 1 pahar orez
  • 1 pahar ulei
  • 1 legătură verdeaţă
  • piper
  • 3 ardei graşi
  • 8 cepe
  • 1 morcov
  • 1 linguriţă făină

Mod de preparare

Se spală roşiile, se taie căpăcelul, se curăţă de seminţe şi se umplu cu următoarea compoziţie:

ceapă tăiată felii subţiri se înăbuşă în ulei, se adaugă orezul spălat şi se lăsă să inflorească pe jumătate picurâdu-i felii subţiri de ardei, puţin morcov ras, sare, piper, verdeaţă tocată mărunt.

Se înăbuşă toate bine de tot şi se umplu roşiile. Se aşază într-o tavă, fixând căpăcelul cu o scobitoare.

Se toarnă zeamă şi felii de roşii, mestecate cu făină şi se dau la cuptor să scadă.

După gust se pot pune în sos 1-2 linguriţe de zahhăr. Se rumenesc bine şi se sservesc reci.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 483 afisari
Spanac delicios cu parmezan

Spanac delicios cu parmezan

Creata de Felicia7 · 364 afisari
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Creata de Maria · 518 afisari
Spanac cu ouă la cuptor

Spanac cu ouă la cuptor

Creata de Maria · 482 afisari